România are o aplicaţie pentru situaţii de urgenţă, dar nu ştie nimeni de ea

România are o aplicaţie pentru situaţii de urgenţă, dar nu ştie nimeni de ea
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că, la nivel naţional, doar 100.000 de persoane au descărcat aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă care pune la dispoziţia oamenilor un instrument de informare şi de raportare a situaţiilor critice.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a ajuns, luni dimineaţă, la Timişoara şi a mers la Spitalul Judeţean, unde s-a interesat de starea răniţilor care au rămas internaţi în urma furtunii puternice de duminică.

Întrebată despre sistemul de alertă prin reţelele de telefonie mobilă pentru ca cetăţenii să poată primi informaţii prin SMS atunci când există un pericol în zona în care se află, Carmen Dan a răspuns că sistemul trebuie implementat.

"În acest moment la Guvern are loc o întâlnire cu specialiştii de la nivelul ministerelor competente, aşteptăm să vedem feedback-ul acestei întâlniri şi sunt convinsă că se va găsi o soluţie tehnică", a afirmat Carmen Dan.

Potrivit acesteia, aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care pune la dispoziţia oamenilor un instrument de informare şi de raportare a situaţiilor critice, a fost descărcată până acum de doar 100.000 de utilizatori.

"Ar fi foarte bine dacă mulţi ar descărca şi ar folosi această aplicaţie, este gratuită şi oferă informaţii utile", a spus Carmen Dan.

Opt persoane au murit în urma furtunilor din vestul ţării, iar alte 137 au fost rănite, fiind afectate 212 localităţi din 15 judeţe, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Premierul Mihai Tudose va participa, luni, la şedinţa comandamentului de urgenţă de la Timişoara, care va avea loc în jurul orei 15.00.

 

Loading...
Comenteaza