România, din nou sub zăpadă! Prognoza pentru Cluj şi starea drumurilor

România, din nou sub zăpadă! Prognoza pentru Cluj şi starea drumurilor

Meteorologii anunţă ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei, până miercuri, 23 ianuarie 2019, la ora 14.00. 

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. 

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65-80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

Începând din noaptea de marți spre miercuri și în cursul zilei de miercuri, în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Vremea la Cluj

Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Perioade de ninsoare
Temperatura minima: -2° C
Temperatura maxima: 0° C
Precipitatii: 5 mm
Ninsori: 5.2 cm

Joi, 24 Ianuarie 2019
Noros
Temperatura minima: -4° C
Temperatura maxima: 2° C

Vineri, 25 Ianuarie 2019
Perioade de ninsoare si ploaie
Temperatura minima: -2° C
Temperatura maxima: 2° C
Precipitatii: 5 mm
Ninsori: 0.3 cm

Sambata, 26 Ianuarie 2019
Perioade de ninsoare si ploaie
Temperatura minima: -1° C
Temperatura maxima: 3° C
Precipitatii: 6 mm
Ninsori: 0.4 cm

Duminica, 27 Ianuarie 2019
Câteva averse de ploaie sau ninsoare
Temperatura intre -3° C si 3° C
Precipitatii: 2 mm
Ninsori: 0.1 cm

Se circulă în condiţii de iarnă. Unde sunt probleme 

În cursul dimineţii zilei de marți, 22 ianuarie 2019, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă. De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei. 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 21 ianuarie 2019, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 78 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 44 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 54 drumuri judeţene, cu 36 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 464 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă și utilaje dotate cu freză pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate. Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Loading...
Comenteaza