Cheltuim cel mult 600 lei pentru minivacanţa de Paşte

Cheltuim cel mult 600 lei pentru minivacanţa de Paşte

Românii sunt dispuşi să cheltuiască între 300 şi 600 lei de persoană pentru o minivacanţă de Paşte, majoritatea (89%) alegând în acest an destinaţii autohtone în detrimentul marilor capitale europene, se arată într-un studiu realizat de un portal de rezervări online.

Cu toate că sărbătoarea Paştelui este pretextul perfect pentru o escapadă, studiul arată că numai 17% dintre români aleg să călătorească în perioada acestei mini-vacanţe.

În topul preferinţelor de călătorie se numără Bucovina (33%), Transilvania (27%) şi Valea Prahovei (24%), potrivit unui studiu realizat în luna martie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Sezonul de primăvară şi, desigur, sărbătoarea Paştelui sporesc numărul rezervărilor online, comparativ cu celelalte luni ale anului, afirmă hotelierii.

Pentru a marca atmosfera festivă a perioadei, hotelierii îşi întâmpină clienţii cu numeroase servicii şi facilităţi, precum acces la piscină, saună, jacuzzi, sală de fitness. Mai mult, aceştia pregătesc meniuri tradiţionale şi decoruri în tandem cu sărbătoarea Paştelui.

Potrivit studiului, majoritatea celor care se cazează optează pentru un pachet de două-trei nopţi, iar preţul mediu pentru un sejur variază de la 300 la 600 de lei/persoană. De asemenea, cei mai mulţi preferă să călătorească alături de familie (46%), în cuplu (38%) sau cu prietenii (11%). Destinaţiile preferate pentru călătoria de Paşte sunt regiunile în care tradiţiile şi obiceiurile se bucură în continuare de ecou şi de admiraţie din partea localnicilor şi a turiştilor.

Vizitarea atracţiilor turistice se află pe lista activităţilor de vacanţă pentru 45% dintre români. Apreciate sunt şi drumeţiile în natură, relaxarea la SPA sau sporturile indoor sau outdoor.

Atunci când îşi aleg unitatea de cazare, criterii importante sunt preţul (41%), facilităţile de relaxare, precum accesul la SPA şi existenţa unui loc de joacă sau piscină (27%).

Aproximativ 70% dintre respondenţi au declarat că preferă să îşi achiziţioneze pachetele de vacanţă prin intermediul platformelor de rezervare online, apreciind rapiditatea şi transparenţa operaţiunii, informaţiile oferite, precum şi multitudinea ofertelor şi a eventualelor beneficii oferite exclusiv online. Studiul a fost realizat în luna martie, 2018, pe un eşantion de 1.475 persoane.

Loading...
Comenteaza