Şase case s-au transformat în bloc cu patru etaje şi ameninţări cu moartea

Şase case s-au transformat în bloc cu patru etaje şi ameninţări cu moartea
Ioan Şeulean a primit autorizaţie pentru locuinţe unifamiliale înşiruite pe strada Câmpului şi a construit, în loc, un bloc de patru etaje.

 Locatarii unei zone de case de pe strada Câmpului au reclamat la Tribunal că dezvoltatorul imobiliar Ioan Seulean nu a respectat autorizaţia de construcţie primită de la primărie. Oamenii spun că abia la finalizarea primei clădiri dintr-o serie de trei pe care intenţiona să le construiască Seulean, şi-au dat seama că, de fapt, au în vecinătate un bloc cu zeci de apartamente.

 

Şeulean a obţinut pe numele său autorizaţie de la primărie pentru a construi un ansamblu de ”locuinţe unifamiliale înşiruite”, mai exact două module de şapte case şi unul de şase. Primul modul s-a materializat într-o clădire cu cinci nivele, cu balcoane la fiecare etaj, pe ambele părţi ale imobilului şi cu scări de bloc. Abaterile de la proiectul iniţial au fost constatate şi de Poliţia Comunitară din cadrul primăriei, care l-a sancţionat pe investitor cu o amendă de 10.000 de lei pentru ”schimbarea principiului caselor unifamiliale (unităţi locative separate)  cu tronsoane de bloc colectiv (câte 2 module cu acces de pe aceeaşi scară)”. “S-a acordat cea mai mare amendă pentru nerespectarea autorizaţiei: 10.000 lei, iar beneficiarul a fost obligat să intre în legalitate”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Contactat de ZIUA de CLUJ, unul dintre cumpărători a recunoscut, sub protecţia anonimatului, că a achiziţionat de la Seulean un apartament, şi nu un întreg modul din bloc.  “Stiu că au fost cei de la primărie şi au dat amendă, iar acum sunt îngrijorată. Nu ştiu ce se va întâmpla cu apartamentele”, a spus cumpărătorul. Cei mai afectaţi de bloc sunt vecinii caselor din zonă, care spun că s-au mutat acolo tocmai pentru a scăpa de viaţa de la bloc.  Ei au reclamat la Tribunal încălcarea autorizaţiei şi au cerut demolarea blocului. “Am avut termen la Tribunal în 6 septembrie, dar s-a amânat. Am reclamat că nu respectă înălţimea, distanţele, nimica nu respectă. Trebuia să fie acolo şase case şi el a făcut 30 de apartamente. Le-am văzut”, a declarat Florin Făgădar, unul dintre proprietarii unei parcele de teren vecine cu blocul.  Făgădar intenţionează să-şi construiască o casă, însă acum aşteaptă decizia instanţei în ce priveşte blocul.

 

Vecinii care au deja case în zonă spun că blocul s-a construit foarte repede şi abia la finalizare şi-au dat seama ce fel de clădire este. Ei au depus plângere la Tribunal înainte ca Seulean să se apuce de celelalte două şiruri de “case”.  “Am băgat bani grei în casa asta, iar acum uitaţi ce a apărut aici! Ne ia lumina, locatarii se vor uita din balcoane la noi în curte”, a spus unul dintre vecini, care nu a dorit să-i fie făcută publică identitatea.

 

Reporterii ZIUA de CLUJ au încercat să ia legătura cu beneficiarul autorizaţiei de construcţie, Ioan Seulean, însă angajaţii săi , care păzeau blocul, au refuzat să ofere datele de contact. Mai mult, oamenii lui Seulean au împiedicat echipa ZIUA de CLUJ să stea de vorbă cu locatarii din zonă şi să fotografieze imobilul în discuţie, de pe domeniul public. ”Tu nu rămâi cu capul întreg”, i-a spus unul dintre asociaţii lui Seulean reporterului ZIUA de CLUJ.

 

Ameninţările cu moartea au continuat chiar şi în momentul în care la faţa locului a ajuns un echipaj de la Secţia 4 Poliţie. Bărbatul care a adresat injurii şi a ameninţat echipa de reporteri a fost amendat, iar pe numele său a fost depusă o sesizare penală pentru ameninţare cu moartea. Potrivit unor surse judiciare, Ioan Seulean ar lucra în cadrul poliţiei clujene. “Eu nu am auzit de Ioan Seulean. După incidentul de azi (ieri – n.red.) de pe Câmpului sigur aş fi fost sunat dacă era vorba de un poliţist”, a spus comisarul-şef Ioan Herdea Rus, şeful Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca.

 

Control preventiv

 

Viceprimarul Laszlo Attila este de părere că pentru a nu mai apărea cazuri precum cel de pe Câmpului ar trebui înfiinţat un nou serviciu în cadrul primăriei, care să se ocupe de ”controlul preventiv”. ”Mai exact, angajaţii primăriei să verifice periodic, pe parcursul unei lucrări, dacă se respectă autorizaţia de construcţie sau nu, deoarece construcţia finalizată este mai greu de demolat”, a spus Laszlo.

Loading...
Comenteaza