Sensul giratoriu al nodului Nădășelu, deschis circulaţiei auto VIDEO

Sensul giratoriu al nodului Nădășelu, deschis circulaţiei auto VIDEO
De puțin timp se circulă prin sensul giratoriu al nodului Nădășelu, capătul de nord al lotului Gilău-Nădășelu, parte din A3, numită și Autostrada Transilvania.

O filmare cu drona, realizată în 20 mai 2017 de Asociaţia Pro Infrastructura, surprinde cum se circulă prin sensul giratoriu din nodul Nădășelu, cel care face legătura Autostrăzii 3 cu Drumul Naţional nr. 1F și cu DN 1J.

 

Deşi sectorul de autostradă de 8,7 km, al cărui constructor este UMB Spedition, este aproape de finalizare, nu va fi deschis circulaţiei anul acesta. Iar asta deoarce lotul nu este conectat la nodul Gilău de restul A3 deoarece Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a finalizat podul peste Someșul Mic aferent tronsonului 2B. 

Istoria acestui pod peste Someş este veche. El a fost inclus iniţial în lotul de autostradă pe care trebuia să-l facă Bechtel. Compania americană a început lucrul la pod, dar nu l-a terminat. În 2013 a fost reziliat contractul pe care Bechtel îl avea cu statul român.

Atunci când s-au licitat cei 8,7 km de autostradă dintre Gilău şi Nădăşel, în 2011, nu a fost cuprins şi acest pod în lucrare, pentru că la acel moment era în lucru la Bechtel, rezilierea contractului cu firma americană fiind făcută după finalizarea licitaţiei pentru tronsonul Gilău - Nădăşel.

În 2014 a mai fost o tentativă de realizare a acestui pod, dar ea a eşuat. Atunci a fost licitată proiectarea și execuția podului, care a fost, anulată însă pe motiv că ofertele ar fi fost neconforme. În 2015, s-a decis din nou scoaterea la licitație, doar pentru lucrările de execuție.

În 2017, şapte firme şi consorţii au depus oferte pentru finalizarea acestui pod. Două dintre asocieri conţin societăţi clujene: Nord Conforest, a fraţilor Ioan şi Dorin Aşchilean, şi Construcţii Napoca, a lui Ioan Bene. Licitația este în etapa de evaluare a ofertelor.

Lucrările la tronsonul Gilău - Nădăşelu au fost demarate în august 2014, fiind realizate de asocierea UMB Spedition - Tehnostrade. Costul se ridică la 59 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată doar de la bugetul de stat.

Loading...
Comenteaza