Spărgătorii de seifuri din Ungaria, trimiși în judecată

Spărgătorii de seifuri din Ungaria, trimiși în judecată
Poliţiştii din Cluj au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi cetăţeni maghiari, care ar fi sustras seifuri din case de schimb valutar şi amanet, cauzând un prejudiciu de 260.000 de lei, informează Poliţia Română.

Seifurile, ascunse în pădure, au fost recuperate de poliţişti şi au fost efectuate percheziţii în Ungaria, la locuinţele celor doi, fiind ridicate bunuri susceptibile a fi folosite la comiterea faptelor.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean Cluj, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au documentat activitatea infracţională a doi cetăţeni maghiari, care ar fi comis mai multe infracţiuni de furt calificat în judeţele Cluj şi Maramureş, în perioada 2013-2014.

Din cercetări a reieşit că, în noiembrie 2013 şi ianuarie 2014, cei în cauză, bărbaţi în vârstă de 38 şi de 47 de ani, ar fi sustras două seifuri din incinta unor case de schimb valutar şi amanet, din Cluj-Napoca şi din Baia Mare. Aceştia ar fi reuşit să pătrundă în interiorul firmelor prin anihilarea sistemului de alarmă, ruperea butucului ialei uşii de acces, precum şi spargerea unui perete.

Seifurile ar fi fost transportate în zone împădurite din județele Bihor şi Maramureş, unde ar fi fost tăiate pentru a fi sustraşi banii şi bunurile de valoare din interiorul lor, cauzându-se astfel prejudicii de 189.450 de lei, respectiv de 51.000 de lei.

Cei doi au fost cercetaţi pentru comiterea a două tentative la infracţiunea de furt calificat, după ce ar fi încercat să sustragă un seif dintr-o casă de amanet din Cluj, cauzând societăţii, prin distrugeri, o pagubă de 25.000 de lei.

În noiembrie 2014, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, poliţiştii români, în colaborare cu autorităţile judiciare maghiare, au efectuat percheziţii la locuinţele celor doi, din Ungaria.

Au fost descoperite instrumente care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, precum şi un cărucior de marfă şi un autoturism, susceptibile a fi folosite pentru transportarea seifurilor. Poliţiştii au colaborat cu autorităţile judiciare din Germania, în perioada în care cei doi au fost încarceraţi în această ţară, pentru comiterea unei fapte similare.

Loading...
Comenteaza