Ștafeta Invictus a ajuns la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

Ștafeta Invictus a ajuns la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii
14 sportivi, militari și civili, au ajuns, duminică după-amiază, la Baza 71 Aeriană de la Luna - Câmpia Turzii, după un traseu de circa 65 km, parcurși în alergare și pe bicicletă, de la Târgu Mureș, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus 2017, pe traseul galben.

Unul dintre alergători, Cosmin Popa, un civil din Brăila care locuiește în București, a declarat, la sosirea la Baza 71 Aeriană, că este pentru prima dată când a alergat alături de militari, despre care a spus că sunt niște oameni deosebiți, ale căror valori ar trebui să se regăsească mai mult și în societatea civilă românească.

"Am plecat azi dimineață la ora 8,00 din Târgu Mureș, am făcut 64 de kilometri. A fost greu, nu pot să zic că a fost ușor. Suntem obosiți cu toții, dar spiritul de echipă ne-a ajutat foarte mult, e foarte important. Eu sunt civil și mi-am dorit foarte mult să particip, pentru că Invictus pentru mine înseamnă foarte mult, înseamnă spirit de echipă, respect pentru valorile pentru care și-au jertfit viața veterani de-a lungul istoriei și veterani care luptă acum în teatre de operații", a spus Cosmin Popa.

În cursul zilei de luni, alți sportivi, militari și civili vor parcurge un traseu de circa 42 de kilometri de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii până la Cluj-Napoca.

"Suntem foarte bucuroși că Ștafeta Invictus care a venit de la Târgu Mureș a ajuns la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii fără probleme, toți oamenii sunt în formă maximă, așa cum le stă bine unor militari de neînvins. Urmează ca mâine dimineață, la ora 8,00, eu cu bicicleta și caporalul Viorica Dobrița, care este alergătorul desemnat, să conducem ștafeta către Cluj-Napoca, trecând prin municipiile Câmpia Turzii, Turda și comunele de pe traseu și să ajungem la Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca", a declarat, la rândul său, ofițerul de presă al Bazei 71 Aeriană, maiorul George Moldovan.

Asociația Voluntarilor Invictus desfășoară, începând cu 11 octombrie, a patra ediție a Ștafetei Veteranilor, cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Ștafeta Veteranilor Invictus 2017 presupune alergare în ștafetă, pe 35 de tronsoane, măsurând un total de 2.396 de kilometri, de către aproximativ o sută de voluntari, bicicliști însoțitori și coordonatori pe trei trasee - albastru, galben și roșu. Aceste trasee se vor reuni pe data de 25 octombrie la Carei, ultima localitate românească eliberată în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Ștafeta Veteranilor este organizată de Asociația Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu mai multe asociații ale veteranilor de război și ale cadrelor militare în rezervă și retragere.

 

 

Loading...
Etichete
Comenteaza