Știați că în Cluj avem bancă de alimente? Mâncarea ajunge la fundaţii de caritate. Cum poţi dona

Știați că în Cluj avem bancă de alimente? Mâncarea ajunge la fundaţii de caritate. Cum poţi dona
| Foto: Arhiva

Banca de alimente Cluj preia excedentul de alimente de la agenți economici și îl distribuie către fundații de caritate locale.

Din toamna lui 2018 (când a fost deschisă banca, n. red.) au fost salvate 8,4 tone de mâncare și redirecționate către 300 de beneficiari finali. În 2019 banca are nevoie să fie promovată în comunitarea locală pentru a colecta cât mai mult din surplusul existent pe lanțul alimentar.

Donațiile pot proveni doar de la persoane juridice. Puteți scrie la bancadealimentecluj@gmail.com sau puteți urmări pagina băncii: https://www.facebook.com/BancaDeAlimenteCluj/

Banca de alimente din Cluj face parte din Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu Ernest Lupan. Este iniţiativa echipei Food Waste Combat, în colaborare cu Banca pentru Alimente București și cu Lidl România. 

Știați că în Cluj avem bancă de alimente? Mâncarea ajunge la fundaţii de caritate. Cum poţi dona

Pe cine ajută banca de alimente: organizațiile clujene care oferă servicii de asistență copiilor și tinerilor nevoiași, persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor aflați în sărăcie, familiilor defavorizate și alte categorii. Legăturile se stabilesc doar între persoane juridice donatori și beneficiari cu personalitate juridică.

Surplusul poate proveni de la produsele care prezintă erori de ambalare, etichetare și gramaj, de la activitățile promoționale încheiate, mostrele gratuite sau produse catalogate la calitatea a II-a, produsele care sunt consumate doar într-o anumită perioadă a anului, rămase în urma schimbării strategiei de marketing, aflate în apropierea datei de scadență (mai mare de 24 de ore).

Pentru că funcționează pe baza de voluntariat și finanțări private, se încurajează implicarea comunității locale, fie prin donații financiare (persoane fizice, juridice sau facilități fiscale), fie prin activități de voluntariat. 

Mai multe detalii, AICI!

Loading...
Comenteaza