Târg tradiţional cu produse autentice din Cluj, de diseară până în ajunul Crăciunului

Târg tradiţional cu produse autentice din Cluj, de diseară până în ajunul Crăciunului
Târg cu produse tradiţionale din Cluj, de astăzi până în ajunul Crăciunului.

Este vorba de târgul de Crăciun "Produs de Cluj", care a mai fost organizat în parcarea Cora şi în urmă cu un an. Acesta se deschide azi la ora 17 cu un program artistic de colinde.

Târgul va fi deschis până în 24 decembrie iar aici participă peste 50 de expozanţi cu produse artizanale, icoane pe sticlă, produse din piele prelucrată, mici producători de brânzeturi sau lactate, murături şi produse tradiţionale din carne. Totodată, în cadrul târgului, între orele 12 şi 20, vizitatorii vor putea degusta şi achiziţiona miere de albine, siropuri naturale, uleiuri presate la rece, pâine de casă sau palaneţe, halva, prăjituri, ciocolată de casă, precum şi legume specifice din Râşca, Turda sau Deuşu. De asemenea, nu vor lipsi nici preparatele tradiţionale la grătar şi vinul fiert. Astfel, târgul constituie un bun prilej pentru micii producători şi pentru operatorii economici din industria alimentară să-şi prezinte în faţa publicului clujean, în prag de sărbători, ofertele.

Pe întreaga perioadă a târgului vor urca pe scenă şi vor încânta publicul vizitator grupuri de colindători ai Liceului de Artă Cluj, ai Şcolilor Populare de Artă din Cluj-Napoca şi Gherla, precum şi Ansamblurile Folclorice Rapsodia Someşană, Bucium şi Clubul Vedetelor.

Produsele au preţuri "decente", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. "Sperăm ca un număr cât mai mare de cetăţeni să treacă pragul acestui târg pentru a gusta şi achiziţiona, la preţuri decente, produse gustoase, locale şi tradiţionale, de cea mai bună calitate, direct de la producători", spune Uioreanu. "Todotată, vizitatorii vor avea astfel ocazia de a lua parte la concertele de colinde şi evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej, fapt ce îi va ajuta, cu certitudine, să pătrundă în spiritul sărbătorilor ce stau să vină".

Loading...
Comenteaza