Tată şi copil de 8 ani, rătăciţi în zona lacului Tarnița. Pe urmele lor, poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari CERT

Tată şi copil de 8 ani, rătăciţi în zona lacului Tarnița. Pe urmele lor, poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari CERT

Polişti, pompieri, jandarmi montani, salvamontiști şi voluntari CERT au căutat o noapte întreagă un băieţel de 8 ani şi pe tatăl acestuia în zona lacului Tarniţa.

"În noaptea de 19/20 mai a.c., în jurul orei 01:10, apelul unei mame îngrijorate a pus pe jar autoritățile. Băiețelul acesteia de 9 ani a pornit împreună cu tatăl său într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnița. Deși se înnoptase, cei doi nu s-au întors, iar mama nu a mai reușit să-i contacteze telefonic.

În urma apelului, poliţiştii au înțeles că a început o cursă contra cronometru pentru găsirea celor doi, având în vedere condițiile meteo nefavorabile, zona greu accesibilă, vârsta băiețelului. În acțiunea lor, polițiștii au mobilizat pompieri, jandarmi montani, salvamontiști, voluntari CERT. A fost o noapte agitată, cu căutări intense prin păduri, pe un teren accidentat, pe o arie extinsă.

Căutările au luat sfârșit în zorii zilei, când lucrurile s-au clarificat: cei doi drumeți s-au rătăcit pe drumul de întoarcere spre casă, bateria telefonului s-a descărcat și nu au mai reușit să contacteze pe nimeni. Au găsit o cabană, pe terasa căreia s-au adăpostit pe timp de noapte, iar spre dimineață au reușit să ajungă la o pensiune. În tot acest timp, colegii noștri nu au încetat căutarea. Aveau în minte imaginea copiilor lor pe care îi știau în siguranță acasă, dar și imaginea mamei neliniștite care aștepta cu sufletul la gură o veste bună.

Ne bucurăm că totul s-a încheiat cu bine, iar pe cei angrenați în căutări îi felicităm pentru implicarea și dârzenia de care au dat dovadă!", transmite IPJ Cluj. 

Loading...
Comenteaza