Tişe: "clujenii ar trebui să reacţioneze în mod public faţă de ruperea Mitropoliei Clujului"

Tişe:
Preşedintele Consiliului Judeţean din Cluj, Alin Tişe, a protestat faţă de potenţiala rupere a Mitropoliei Clujului, prin trecerea Arhiepiscopiei Albei Iuliei la Mitropolia Ardealului de la Sibiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean crede că oamenii ar trebui să ia atitudine, cu atât mai mult cu cât este vorba de moştenirea lăsată de fostul mitropolit, Bartolomeu Anania.

Alin Tişe este convins că prezenţa la Cluj a unei mitropolii ortodoxe este un lucru ce ţine de normalitate.

"Nu cred că Mitropolia Clujului ar trebui să fie ruptă şi cred că noi clujenii ar trebui să luăm poziţie în mod public şi în următoarele zile o voi face pentru că eu cred şi în virtutea testamentului pe care Mitropolitul Bartolomeu l-a lăsat, această mitropolie trebuie să rămână în această formulă iar noi clujenii trebuie să o apărăm", a spus Tişe.

Mai multe personalităţi ale vieţii publice din Cluj şi-au exprimat deja nemulţumirea cu privire la posibila rupere a Mitropoliei ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Sfântul Sinod va decide în februarie dacă Arhiepiscopia Alba Iulie va trece de sub jurisdicţia Mitropoliei Clujului sub cea a Ardealului, cu sediul la Sibiu.

 

Loading...
Comenteaza