Tren cu destinaţia Cluj, blocat de inundaţii

Tren cu destinaţia Cluj, blocat de inundaţii

Mai multe trenuri au fost oprite în gări din cauza aluviunilor depuse pe calea ferată şi a spălării terasamentului, în urma ploilor din ultimele 24 de ore. O atenţionare de cod galben este valabilă până vineri, în mai multe judeţe din ţară.

 "Trei trenuri de călători - 4485 Ilva Mică - Dej, 1831 Galaţi - Cluj, şi 406 Braşov - Budapesta au fost oprite în gări din cauza aluviunilor depuse pe calea ferată sau a spălării terasamentului", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, citată de News.ro.

Ea a menţionat că joi la prânz a intrat în vigoare o atenţionare de Cod galben valabilă până vineri dimineaţa, la ora 6.00, care vizează cantităţi de apă însemnate şi manifestări de instabilitate accentuată pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman, Giurgiu şi zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

Potrivit bilanţului prezentat, în ultimele 24 de ore, din cauza ploilor abundente, care au provocat scurgeri de pe versanţi, viituri rapide şi creşteri ale debitelor pe anumite cursuri de apă, au fost afectate 26 de localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş şi Timiş.

Au fost inundate 115 case, 56 de beciuri, 372 de curţi şi alte 9 obiective economice sau instituţii. 

Din cauza apei acumulate pe carosabil şi a aluviunilor au fost afectate temporar 4 drumuri naţionale (DN 17C şi DN 17D din Bistriţa-Năsăud şi DN 15 şi DN 15A din Mureş), precum şi două drumuri judeţene (DJ 188 din Maramureş şi DJ 572 din Timiş).

Pentru avertizarea populaţiei, astfel încât să îşi ia măsuri de auto-protecţie, s-au trimis şase mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert. În prezent, pompierii mai acţionează pentru evacuarea apei şi îndepărtarea aluviunilor din mai multe gospodării.

Loading...
Comenteaza