Turişti blocaţi în roata panoramică de la Salina Turda VIDEO

Turişti blocaţi în roata panoramică de la Salina Turda VIDEO
Roata panoramică, de unde pot fi admirate stalactitele de sare din Salina Turda, s-a defectat în urmă cu aproximativ o oră şi jumătate. Mai mulţi turişti sunt blocaţi în acest carusel.

Reprezentanţii Salinei Turda nu au cerut ajutorul celor de la ISU Cluj pentru acest incident, ci au chemat, de la Cluj, firma care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor din salină.

Este prima dată când această roată se defectează, din 2010 de când Salina Turda a fost redeschisă publicului. Se pare că roata s-ar fi defectat din cauza nivelului ridicat de salinitate din încăperea în care se află instalaţia.

Nu se ştie exact numărul turiştilor blocaţi în roată.

Roata panoramică a costat în momentul instalării 178.000 de euro. A fost achiziţionată de la compania ungară Şodin Park şi montată de Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii (TIM) Cluj.

Salina Turda este administrată de Turda Salina Durgău SA, al cărei unic acţionar este Consiliul Local. Lucrările de modernizare a salinei au început în 2008, iar investiţia se ridică la 5,8 milioane euro. Cea mai mare parte a sumei provine de la UE, prin programul PHARE. 20% din sumă a fost suportat din bugetul Consiliului Local iar alţi 92.914 euro au provenit de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. În primul an de la inaugurare Salina a avut peste 375.000 de vizitatori, iar în cursul lui 2011 s-a menţinut la o cifră de vizitatori de aproximativ 350.000 de persoane.

UPDATE Directorul Vasile Nemeş spune că în roată se aflau opt turişti. "Imediat ce s-a constatat defecţiunea la roata panoramică, echipa tehnică a salinei a intervenit pentru a asigura securitatea celor opt turiști care în acel moment se aflau în gondolele acesteia", spune el. "Turiştii au fost coborâţi în scurt timp de pe roată, în deplină siguranţă, iar activitatea salinei nu a fost afectată în niciun fel de acest incident. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situație de la darea în funcțiune a acestei instalații, cu atât mai mult cu cât verificările tehnice necesare s-au făcut în conformitate cu normele recomandate. Aș vrea să asigur vizitatorii Salinei Turda că vom face tot ce ne stă în putere pentru ca acest caz să fie unul singular și îmi cer scuze turiștilor vizați pentru inconvenientele create! În acest moment, așteptăm ca societatea care se ocupă de mentenanța roții panoramice să remedieze defecţiunea".

UPDATE 2 La ora aceasta echipa de intervenţie încă nu reuşise să repare roata panoramică. Vezi un video cu detalii şi declaraţii ale turiştilor - click pe fotografie

Vom reveni cu detalii.


Loading...
Comenteaza