Uioreanu Jr., arestat pentru 20 de zile

Uioreanu Jr., arestat pentru 20 de zile
Recursul lui Alexandru Uioreanu la măsura arestării preventive dispusă de Curtea de Apel Cluj a fost respins la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia este definitivă. Astfel, Alexandru Uioreanu a fost arestat preventiv pentru 20 de zile.

UPDATE - adaugă declaraţia avocatului Tiberiu Ban. Click pe fotografie

Amintim că, după un incident petrecut în noaptea de 9 spre 10 aprilie, când Alexandru Uioreanu a fost surprins de poliţişti în compania lui Adrian Ciprian Tition, coinculpat în acelaşi dosar, oamenii legii au anunţat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care la rândul lor au sesizat instanţa solicitând revocarea eliberării tânărului pe motiv că şi-a încălcat obligaţiile stabilite de judecător. Însă, deoarece instanţa nu a fost legal sesizată, procedura cerând ca poliţiştii să sesizeze direct instanţa, nu procurorii, cererea a fost iniţial respinsă de Curtea de Apel Cluj. La scurt timp însă, poliţia a făcut o nouă sesizare, de această dată conform legii, iar judecătorii au admis solicitarea şi au dispus înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu cea a arestului preventiv pentru 20 de zile, având în vedere că Uioreanu Jr. este minor. Mandatul de arestare nu a fost însă pus în executare, întrucât avocaţii lui Alexandru Uioreanu au făcut recurs.

Alexandru Uioreanu, în vârstă de 17 ani, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de dorguri, iar procurorii DIICOT au atacat sentinţa cu apel.

 

Loading...
Comenteaza