Un grup de romi începe la Cluj un turneu de concerte în trei ţări

Un grup de romi începe la Cluj un turneu de concerte în trei ţări
Un turneu de concerte cu muzică creştină interpretată în limba rromani, care are loc în nouă oraşe şi în trei penitenciare din trei ţări începe mâine seară la Cluj, la Casa de Cultură a Studenţilor. Turneul continuă o zi mai târziu la penitenciarul din Gherla.
Seria de manifestări, care include şi seminarii despre viaţa ţiganilor, este organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi de Asociaţia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare în trei ţări: România, Bulgaria şi Macedonia.

“Conceptul programului cultural cuprinde o îmbinare între partea artistică efectivă - concertul - şi partea educaţională - prezentarea culturii şi tradiţiei comunităţii gaborilor din România”, explică organizatorul, Sorana Olaru-Zăinescu.

Grupul care susţine turneul “Gaborii” este compus din şapte solişti, o dirijoare care este şi solista grupului, un pianist şi un instrumentist. “Gaborii” au susţinut deja peste o sută de concerte în ţară, potrivit lui Zăinescu.

După debutul de la CCS Cluj, turneul continuă în dimineaţa următoare la Gherla, în 29 octombrie la biserica adventistă din Odobeşti, în 30 octombrie la biserica adventistă din Oneşti iar în 31 octombrie la teatrul pentru copii şi tineret “Luceafărul” din Iaşi. De asemenea, în 1 noiembrie turneul ajunge la teatrul din Galaţi, în 3 noiembrie la penitenciarul din Craiova şi la Casa de Cultură a Studenţilor din localitate, iar în 5 şi 6 noiembrie sunt programate concerte la bisericile adventiste din Sutka (Macedonia) şi Kyustendil (Bulgaria).

Turneul se încheie la Bucureşti, în Aula Facultăţii de Drept, în 8 noiembrie.
Loading...
Comenteaza