Un local cu 7 amenzi şi decizie de închidere din partea Primăriei funcţioneză ilegal în centrul Clujului

Un local cu 7 amenzi şi decizie de închidere din partea Primăriei funcţioneză ilegal în centrul Clujului
Şapte amenzi, o cerere de executare silită şi adrese de la Primăria Cluj-Napoca spre Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din Cluj. Aşa arată situaţia administratorilor unui local deschis ilegal în centrul Clujului, care nu au respectat decizia primăriei de a închide prăvălia.
Este vorba de un local deschis la intersecţia Georges Clemenceau 1 cu Virgil Fulicea, în imediata apropiere a pieţei Matei Corvin din centrul Clujului.

Localul este administrat de Esarco SRL, fără însă ca societatea să fi primit toate avizele necesare funcţionării. O familie de vecini arată de trei luni că nu şi-a dat acordul pentru funcţionarea localului, că zgomotul produs noaptea de muzica din local este peste limita legală şi că demersurile înaintate spre Primăria Cluj-Napoca, de închidere a localului, au rămas fără rezultat. Familia Cristina şi Ovidiu Galoş s-au adresat ieri din nou Primăriei şi ameninţă că vor fi nevoiţi să ceară în instanţă închiderea localului, pe motiv că nivelul de zgomot din timpul nopţii depăşeşte limita legală. Măsurătorile durează 3 minute, iar birtul funcţionează de peste 67.200 de minute. Joi distracţia a durat până dimineaţa la ora 7, însoţită şi de o formaţie de muzică, muzică ce ne-a însoţit la plecarea la serviciu fără nicio problemă”, arată cei doi soţi.

Aceştia precizează că societatea care operează localul, Esarco SRL, nu a declarat punct de lucru la adresa unde funcţionează barul, aşa cum cere legea.

Potrivit răspunsului emis de Primăria Cluj-Napoca, Esarco SRL nu respectă deciziile instituţiei de suspendare a activităţii barului. A fost nevoie de o cerere de executare silită, depusă în 14 octombrie la biroul unui exdecutor judecătoresc. „Până în prezent inspectorii de la Poliţia Comunitară au încheiat şapte procese – verbale de constatare a contravenţiilor pentru desfăşurarea activităţii de cafe-bar în imobilul de pe strada Georges Clemenceau 1, fără deţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege şi pentru tulburarea liniştii publice”, se arată în adresa Primăriei Cluj-Napoca. Aici se precizează că instituţia a întocmit adrse către Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică din Cluj şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, pentru ca acestea să verifice situaţia în teren şi să ia măsurile legale.
Loading...
Comenteaza