Un obiectiv turistic din judeţul Cluj se transformă în platou de filmare FOTO

Un obiectiv turistic din judeţul Cluj se transformă în platou de filmare FOTO
Un important obiectiv turistic din judeţul Cluj se transformă în aceste zile în platou de filmare. Aici se va turna filmul american "Nameless", un thriller psihologic care va apărea în cinematografe în 2015.

Salina Turda se transformă în platou de filmare pentru turnarea filmul american "Nameless" ("Fără nume"), regizat de Bryan Thurman şi Luis Esteban. Filmările vor avea loc într-un decor inedit, la o adâncime de 120 de metri,  "Nameless" este un thriller psihologic care va apărea în cinematografe în 2015.

Bogdan Moncea, producător delegat al filmului din partea Castle Film România, a declarat, miercuri, la Salina Turda, într-o conferinţă de presă, că filmările în România au început în 11 august la Sighişoara şi vor continua la Braşov şi Bucureşti.

"Am început filmările în România în 11 august, la Sighişoara, acum continuăm la Salina Turda, apoi vom merge în Braşov şi Bucureşti. S-a filmat înainte în Islanda şi Spania, câte o săptămână, iar în România vom filma cel mai mult, peste 40 de zile. Filmul este un proiect american independent, un thriller psihologic. Acţiunea filmului ne duce pe mai multe planuri temporale, în mai multe locuri de pe Pământ, iar personajul principal călătoreşte în aceste locuri, dar şi în timp. Va fi un film interesant, care se axează mai puţin pe efecte vizuale. Salina Turda nu este cunoscută, este o locaţie foarte interesantă şi neobişnuită, este un mare câştig pentru film", a spus Moncea.

Potrivit acestuia, în Salina Turda se filmează mai multe scene în mina Rudolf, la o adâncime de 120 de metri, în care, într-un carnaval, joacă peste 130 de figuranţi, în roluri de acrobaţi şi cântăreţi.

"Regizorul şi scenaristul Bryan Thurman a scris aceste secvenţe special pentru Salina Turda, a ales locaţia în urmă cu un an", a spus Moncea.

La rândul său, Blaine Courrier, producătorul american al filmului, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că pelicula va intra într-un circuit al festivalurilor după care va fi proiectat în cinematografele din SUA.

"Am ales o locaţie spectaculoasă pentru film, este o ocazie incredibilă să filmăm la Salina Turda. Este primul film artistic care se toarnă în Salina Turda şi ne bucurăm să putem să o împărtăşim lumii", a subliniat Courrier, care a evitat să spună care este bugetul filmului.

Directorul Salinei Turda, Vasile Tot, a declarat şi el, în conferinţa de presă, că este o provocare filmarea unui film artistic în mina Rudolf, deoarece acest lucru implică o logistică impresionantă.

"Au un staff de 150 de persoane. Ne bucurăm că au ales Salina pentru acest film, primul nostru scop fiind promovarea Salinei Turda", a afirmat Tot. Filmul are doi regizori, Bryan Thurman şi Luis Esteban, primul fiind şi scenaristul peliculei.

Rolul principal îi aparţine actorului britanic David Frampton, care a jucat în filmul "Ultimele zile ale iernii", lansat în acest an, iar din distribuţie mai fac parte Aida Folch, Conan Stevens, care a mai jucat în serialele "Urzeala tronurilor", "Spartacus" şi în filmul "Hobbit-ul" şi care joacă în "Nameless" rolul unui luptător dac, şi John Rhys Davis, care a jucat în pelicule precum "Indiana Jones" şi "Stăpânul inelelor".

Salina a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992, după 60 de ani în care a fost închisă şi este administrată de Turda Salina Durgău SA, al cărei unic acţionar este Consiliul Local Turda. Lucrările de renovare a fostei mine de sare s-au încheiat în anul 2010, având o valoare de 5,8 milioane de euro, din care 63% au fost fonduri europene, diferenţa fiind asigurată de Consilul local Turda şi Consiliul Judeţean Cluj. Principalul obiectiv al lucrărilor de reabilitare a fost modernizarea locaţiei pentru creşterea atractivităţii turistice.

Loading...
Comenteaza