Un român în port popular a citit "Rugăciunea universală", la slujba de Florii ținută de Papa Francisc

Un român în port popular a citit "Rugăciunea universală", la slujba de Florii ținută de Papa Francisc
| Foto: TimesDaily.com

Un român îmbrăcat în port popular a citit „Rugăciunea universală” la slujba de Florii ţinută duminică de Papa Francisc la Vatican. Credincioşii romano-catolici au început duminică, să celebreze moartea şi învierea Domnului. 

Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor şi Patimii Domnului în Piaţa San Pietro din Cetatea Vaticanului, începând cu ora 10.00.

Ritul sacru a început la obeliscul din centrul Pieţei, unde se comemorează intrarea Domnului în Ierusalim. Papa a binecuvântat ramurile de palmier şi de măslin, pe care cardinalii, episcopii şi credincioşii le-au purtat în mâini la procesiunea de intrare. Potrivit ritualului, la evanghelie se proclamă Patima Domnului Nostru Isus Cristos, anul acesta urmându-se relatarea după sfântul evanghelist Luca.

După omilia Sfântului Părinte şi recitarea Crezului, adunarea liturgică dă glas „Rugăciunii universale” sau „Rugăciunii credincioşilor”, una dintre rugăciuni – pentru papa şi toţi episcopii Bisericii. Aceasta a fost rostită în limba română, potrivit vaticannews.va, de către un imigrant care a purtat un costum tradiţional românesc.

Papa Francisc este aşteptat în România în perioada 31 mai - 2 iunie. În prima zi a vizitei, Sanctitatea Sa va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, iar în zilele următoare se va întâlni cu diferite comunităţi catolice din ţară la Şumuleu-Ciuc, unde va prezida Sfânta Liturghie la sanctuarul marian, la Iaşi, unde va întâlni familiile şi tinerii, şi la Blaj, unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu.

Loading...
Comenteaza