462 este numărul. Primăria ridică o mulțime de mașini de pe spațiul public.

462 este numărul. Primăria ridică o mulțime de mașini de pe spațiul public.
Mașină ridicată

Primarul Emil Boc a anunțat că 462 de mașini au fost sau urmează să fie ridicate. S-au emis somații peste 385 de proprietari.

De la începutul acestui an până în prezent, Poliția Locală a Municipiului Cluj-Napoca a înregistrat 462 de autovehicule cu aspect neîngrijit pe domeniul public și au fost realizate somații pentru 385 autovehicule.

Informații suplimentare pentru perioada 1 ianuarie - 16 martie 2018:

- 87 autovehicule au fost retrase de pe domeniul public de către proprietari, în urma somațiilor transmise;

- 61 aveau inspecția tehnică periodică valabilă, constatată în urma prezentării de către proprietari a documentelor (nu au fost folosite mult timp și aveau aspect de mașină abandonată);

- 18 autovehicule au fost ridicate, conform Legii 421/2002 modificată prin Legea 309/2006;

- 224 autovehicule urmează procedura de ridicare. În următoarea perioadă, 83 autovehicule urmează să fie ridicate, fiind întocmite pentru ele dispozițiile de ridicare.

Primăria Cluj-Napoca prin Poliția Locală continuă acțiunile de identificare, verificare și ridicare a autovehiculelor care au aspect de mașini abandonate.

Sesizarile în acest sens pot fi transmise prin aplicația "My Cluj" - disponibilă pe Google Play, în App Store și pe website-ul primăriei Municipiului Cluj-Napoca sau prin registratura primăriei, primăriile de cartier, respectiv prin dispeceratul Politiei Locale (0264 - 955), disponibil 24 de ore din 24.

„Subliniez că aceste mașini nu pot fi ridicate imediat ce au fost identificate (în afara unor excepții precum cazul în care reprezintă un risc pentru cetățeni) - este necesar un interval de timp pentru a derula întreaga procedură legală și a putea îndepărta mașina abandonată din spațiul public. Spre exemplu, în cazul autovehiculelor abandonate care nu au număr de înmatriculare, e necesar să treacă un interval de 10 zile de la întocmirea documentelor (somație ș.a.) până când acestea pot fi ridicate conform legii”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Loading...
Comenteaza