Unde ieşim: Restaurantul Tokyo

Unde ieşim: Restaurantul Tokyo
Gastronomia cu specific japonez, hrana sănătoasă sau petrecerea unui timp într-un mediu liniştit sunt câteva dintre “ingredientele” oferite clujenilor de restaurantul cu specific japonez Tokyo din Cluj-Napoca.

Deschis acum opt ani pe strada Gheorghe Marinescu, din zona campusului Hasdeu, restaurantul Tokyo se distinge prin specificul 100% japonez al preparatelor pe care le oferă clienţilor. Mâncarea este exclusiv cu specific tradiţional japonez, însemnând atât sushi - orez cu peşte, adus inclusiv din Japonia, cât şi alte preparate gătite pe bază de carne de pui, vită sau chiar porc. De asemenea, mâncărurile cu tăiţei sau legume pane sunt foarte frecvente. Meniul este întregit de băuturi tradiţionale, gen "sache" - vin din orez, bere japoneză şi suc tradiţional japonez, pe bază de extract din iaurt.

"Mâncărurile sunt 100% tradiţionale japoneze, gătite după acest specific. Legumele sunt fierte sau prăjite foarte puţin, aproape crude, asta şi pentru a-şi menţine proprietăţile, iar în loc de ulei este folosit în special sos de soia", subliniază Tsuchiya Naofumi, patronul restaurantului şi totodată bucătarul-şef. Venit din Japonia acum 10 ani, el conduce localul împreună cu soţia sa, româncă. Restaurantul Tokyo dispune de aproximativ 80 de locuri, dispuse în patru saloane, la primul nivel şi la etaj, plus o terasă de aproximativ 40 de locuri, deschisă vara. Restaurantul funcţionează de luni până duminică, între orele 11:00 şi 24:00.

Personalul este îmbrăcat în costume tradiţionale japoneze, muzica este şi ea cu specific nipon, iar decorul este simplu şi odihnitor, cu mese maro şi scaune albe. "Paleta de clienţi este foarte largă, în special oameni de afaceri, turişti, tineri. Vin şi persoane care sunt interesate de cultura japoneză, care umblă prin lume şi văd că se mănâncă foarte mult mâncare japoneză. Vin şi persoane care vor să mănânce sănătos sau gurmanzi. Clienţii sunt oameni de toate vârstele", adaugă reprezentanţii restaurantului.

 

 

Loading...
Comenteaza