Viceprimar din Germania, la Cluj: Drepturile comunităţii LGBT nu sunt doar ale omului, ci şi drepturi europene

Viceprimar din Germania, la Cluj: Drepturile comunităţii LGBT nu sunt doar ale omului, ci şi drepturi europene

Viceprimarul oraşului Koln (Germania), Andreas Wolter, susţine că drepturile comunităţii LGBT nu sunt doar ale omului, ci sunt şi drepturi europene, declarând că ar fi mândru dacă administraţia locală din Cluj-Napoca ar susţine minorităţile sexuale.

Andreas Wolter, care va participa, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un marş al comunităţii LGBT, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a venit pentru a-şi arăta sprijinul pentru comunitatea LGBT din oraşul înfrăţit Cluj-Napoca.

„Sunt un repezentant oficial al Primăriei Koln, sunt mândru că sunt aici pentru a-mi afirma sprijinul pentru comunitatea LGBT din oraşul înfrăţit Cluj-Napoca. Suntem aici pentru că municipiul Cluj-Napoca este un oraş european, facem parte din Tratatul de la Lisabona unde se vorbeşte despre identităţile sexuale care sunt valori europene pe care le împărtăşim. Comunităţile LGBT din Cluj-Napoca şi Koln sunt importante pentru noi, drepturile LGBT nu sunt doar ale omului, ci sunt şi drepturi europene. Cluj-Napoca este un oraş al tinerilor, un oraş european, aş fi mândru dacă administraţia locală şi primarul ar sprijini aceste grupuri minoritare sexuale. Este păcat că nu m-am putut întâlni cu cineva din administraţia locală clujeană”, a spus Wolter.

Potrivit acestuia, Primăria Koln oferă diverse forme de sprijin pentru membrii comunităţii LGBT, având inclusiv un departament special de diversitate, cu un birou LGBT.

Loading...
Comenteaza