Vizită regală: Principesa Margareta şi Principele Radu devin duminică cetăţeni de onoare ai Clujului

Vizită regală: Principesa Margareta şi Principele Radu devin duminică cetăţeni de onoare ai Clujului
Alteţele lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Custode al Coroanei României, şi Principele Radu vor primi duminică titlul de cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj.

Ceremonia publică de acordare a distincţiei va avea loc în cadrul Concertului Regal de Gală găzduit de sala Auditorium Maximum a Universităţii „Babeş-Bolyai".

Hotărârea adoptată în acest sens de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj în data de 28 ianuarie a avut la bază proiectul iniţiat de vicepreşedintele cu atribuţii delegate de preşedinte, Vakar Istvan, acesta fiind asumat şi votat în unanimitate de către toţi membrii deliberativului judeţean clujean. În mod simbolic, aceasta a fost prima hotărâre votată de CJ în anul în care Clujul este Capitală Europeană a Tineretului.

„Consider că prin acest gest îndeplinim o datorie de onoare a autorităţilor clujene, aceea de a recunoaşte şi aprecia, la adevărata valoare, implicarea şi sprijinul deosebit pe care Alteţele Lor Regale le-au manifestat în numeroase domenii, în beneficiul direct al clujenilor, în continuarea unei nobile misiuni asumate încă de la început de Casa Regală a României", declarase Vakar Istvan.

Pe parcursul vizitei la Cluj din zilele de 22 şi 23 martie, alături de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu se vor afla Principele Nicolae precum şi Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi Baronul Johannes von Holzhausen.

Programul Vizitei Regale la Cluj include o serie de întâlniri cu autoritățile locale, cu reprezentanții înaltului cler, cu mediul academic, diplomatic, consular şi de afaceri, precum şi cu tinerii din Cluj. Cu această ocazie, va avea loc lansarea volumului "Margareta, mărturia unui sfert de veac regal", scris de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

Ataşat, puteţi vedea câteva reguli de etichetă care trebuie respectate în prezenţa membrilor Familiei Regale.

Programul vizitei regale:

22 Martie

Ora 11.30 - vizită la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă
Ora 12.15 - plantarea a doi platani în Parcul Central, în fața Centrului Cultural Casino
Ora 12.45 - vizitarea Catedralei Greco - Catolice în construcție din Piața Cipariu
Ora 16.30 - lansarea volumului "Margareta, mărturia unui sfert de veac regal" (scris de Sandra Gătejeanu-Gheorghe şi publicat de Curtea Veche Publishing) în incinta Iulius Mall
Ora 18.30 - Concertul Regal de Gală, sala Auditorium Maximum a Universității „Babeş - Bolyai" - Cluj-Napoca

23 Martie

Ora 09.30 - întâlnirea Alteţei Sale Regale Principelui Nicolae al României cu tinerii, în Amfiteatrul Albastru, Institutul pentru Ştiinţele Vieţii, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară
Ora 10.00 - vizita Alteţei Sale Regale Principesei Moştenitoare Margareta a României la Transylvania College
Ora 11.00 - vizita Alteţei Sale Regale, Principesei Moştenitoare Margareta a României la fabrica Farmec
Ora 11.00 - întâlnirea Alteţei Sale Regale, Principelui Radu al României cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, ai mediului diplomatic, consular şi academic, precum şi ai mediului de afaceri, Aula Magna, Universitatea Babeş-Bolyai.

Loading...
Comenteaza