“Vrei pământ? Îţi dau eu ţie pământ!” Bătaie între fermieri, în faţă la APIA

“Vrei pământ? Îţi dau eu ţie pământ!” Bătaie între fermieri, în faţă la APIA
Incidentul a avut loc în faţa sediului instituţiei din muncipiul Dej.

Gavril G. din satul Guga, comuna Căşei, este un bărbat în vârstă de 75 de ani, cu cinci copii realizaţi şi la casele lor, fost lucrător la CAP şi apoi la CFR, de unde s-a şi pensionat. Cu circa o săptămână în urmă, acesta a fost convocat la APIA Dej pentru a lămuri o situaţie legată de un teren aflat într-un litigiu despre care el habar n-avea.

Era vorba de o suprapunere a terenului său peste cel al unui vecin, dar care a apărut brusc "în lumina" noilor măsurători din elicopter făcute de către instituţie. A fost chemat şi Ioan P., vecinul mai tânăr decât el cu 40 de ani, cel cu care trebuia să lămurească situaţia respectivă, iar la finalul întâlnirii, inginerul de la APIA i-a certificat lui Gavril posesia terenului.

"Eu am mai rămas puţin la inginer în birou şi după ce am ieşit din sediu m-am trezit cu vecinul peste mine, cărându-mi picioare în burtă şi pumni în gură. Se ascunsese după un stâlp şi de acolo m-a atacat", povesteşte bătrânul, cu o grimasă de durere întipărită pe faţă.

Mărturiseşte că nu demult a fost operat de stomac, la o clinică din Cluj-Napoca, unde medicii îi extirpaseră trei sferturi din organ, astfel că lovitura cu piciorul recepţionată l-a pus complet pe butuci.

"Abia după ce am ajuns acasă - cu hainele rupte pe mine - mi s-a făcut rău şi am fost nevoit să chem salvarea de la Dej. Acolo am stat internat cinci zile, iar astăzi am venit la IML Cluj ca să-mi scot certificat medico-legal, fiindcă vreau să-i fac omului plângere penală şi să-l dau şi în Tribunal", mai arată acesta.

Pentru că în săptămâna care a trecut de la agresiune urmele bătăii de pe corpul bătrânului s-au estompat, medicii legişti i-au eliberat bărbatului un certificat în care-i recomandă numai două zile de îngrijiri medicale. Dar, în ciuda acestui mic impediment, bărbatul este hotărât să meargă până la capăt pentru pedepsirea bătăuşului.

"Nu mă aşteptam la aşa ceva din partea omului ăsta, deşi ştiam despre el că-i <hărţăuş> , fiindcă a mai bătut o femeie şi alţi doi bărbaţi, anul trecuţi, tot pentru pământ. Dar, credeţi-mă, dacă ştiam că mă loveşte atât de rău în stomacul operat, punându-mi viaţa în primejdie, îi lăsam de la început tot terenul, să facă ce-o vrea cu el", încheie acesta.

Loading...
Comenteaza