News alert Live Video "Vrem Europa, nu dictatură!", la Cluj

"Vrem Europa, nu dictatură!", la Cluj

Sute de clujeni au ieșit sâmbătă în stradă, să protesteze împotriva politicilor antidemocratice ale actualei guvernări. Protestatarii s-au adunat în fața Prefecturii.

UPDATE ora 19.30: Protestatarii, flancați de jandarmi, au ajuns în Piața Unirii și s-au oprit la Clopot: "București, nu uita, Clujul e de partea ta", "Fără penali în funcții publice!"

UPDATE ora 19.23: "Suntem cu ochii pe voi!", scrie pe unul din banner-ele purtate de protestatari. Coloana de manifestanți a ajuns în Piața Lucian Blaga: "Nu vrem să fim conduși de hoți!", "Justiție, nu corupție!"

UPDATE ora 19.00: Protestatarii au pornit în marș spre centrul orașului pe traseul str. Memorandumului - Casa de Cultură a Studenților -  str. Eroilor, la Clopot. Se scandează "DNA să vină să vă ia!" și "Hoții la închisoare, nu la guvernare!". 

Clujenii au venit sâmbătă, în fața Prefecturii cu steaguri și pancarte. Mulțimea a scandat "PSD, ciumă roșie" și "Demisia". Protestatarii poartă însemne de Centenar, cu „România 100” și steagul Uniunii Europene.

Oamenii acuză coaliția de guvernare PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice.  

“Drumul spre democrație a fost lung, și suntem conștienți de efortul care a stat în spatele fiecărui pas făcut înainte de România pentru a deveni un stat de drept. Ne prețuim drepturile și libertățile, domnia legii și independența Justiției. Nu ne vom mai întoarce niciodată în Trecut!

Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. 
Suntem generația care le prețuieste și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!”, spun cei de la Corupía Ucide.

Acțiunile antidemocratice ale PSD-ALDEpe care le reclamă protestatarii:

- Tentativele continue de resuscitare a OUG 13 prin Legile Justiției și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală;

- Încercarea de a schimba în mod nejustificat conducerea Parchetului General și pe cea a Direcției Naționale Anticorupție;

- Reprimarea dreptului la protest, prin amenzi abuzive și acțiuni în forță ale Jandarmeriei;

- Schimbarea legilor cu dispreț față de procedurile parlamentare firești și față de consultarea publică

- Denigrarea instituțiilor europene, a ambasadelor străine și a reprezentanților României la Bruxelles care se opun abuzurilor PSD-ALDE;

- Proiecte precum Legea defăimării, menite să anuleze libertatea de exprimare;

- Cauționarea televiziunilor care fac propagandă anti-justiție și calomniază pe cei care protestează împotriva abuzurilor PSD și intoxicarea cu bună știință a populației cu mesaje anti-europene;

- Sabotarea surselor de finanțare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal.

Loading...
Comenteaza