Ziua 14: Circa 150 de clujeni au protestat în Unirii "Cine nu sare, nu vrea schimbare" FOTO / VIDEO

Ziua 14: Circa 150 de clujeni au protestat în Unirii
Clujenii nu au ţinut cont de frigul de afară şi au ieşit în această seară, în Piaţa Unirii, la cea de a paisprezecea zi de proteste.

Ora 18.20 Protestatarii din Cluj-Napoca s-au adunat pentru a paisprezecea zi, în Piaţa Unirii. La un sfert de oră după începerea oficială a manifestaţiilor, circa 30 de oameni sunt în piaţă şi îndură frigul de afară. La vederea camerelor de luat vederi a televiziunilor, aceştia au început să strige "Jos Băsescu" şi "Boc, Boc, Boc demisia pe loc!". Este afişată şi o pancartă cu o fotografie a lui Emil Boc lângă o alta cu gâşte, iar mesajul este "Gâştele din Răchiţele aşteaptă să te întorci la ele".

Ora 18.25: Doi protestatari şi-au legat la gât tricolorul, iar un altul împarte un fluturaş care vorbeşte despre "Protestatarul de Cluj", un articol apărut pe tlp.ro despre prezenţa la manifestaţiile de ieri, a unui grup consistent de etnici rromi, ce şi-au manifestat nemulţumirea faţă de corupţia Partidei Rromilor şi faţă de condiţiile sociale şi economice precare a majorităţii populaţiei ţării.

Ora 18.31: Numărul protestatarilor a ajuns la 60, printre aceştia se numără şi activişti Roşia Montană, dar şi un grup de tineri care militează împotriva eutanasierii câinilor vagabonzi.

Ora 18.34: Se scandează "Băsescu, Băsescu pleacă şi lasă-ne!", "Demisia" şi "Cine este trist, este securist".

Ora 18.36: Un grup de protestatari au desfăşurat un banner pe care au scris "Nimic fără Dumnezeu! Aceştia au şi două bannere mai mici prin care îşi exprimă susţinerea pentru Monarhia constituţională ca formă de guvernar.

Se scandează "Iarna nu-i ca vara, n-apuci primăvara".

Ora 18.40: În Unirii au ajuns şi vreo 10 protestatari care au plecat din Mănăştur în urmă cu o oră. Ei au scandat împotriva guvernului şi a lui Băsescu.

Ora 18.57: Protestatarii au afişat o imagine A4, alb negru, a locotenentului clujean Gheorghe Alexandru şi i-au scandat numele. De asemenea au strigat "Locotenentul răstoarnă dementul".

Ora 19.00: Protestatarii au început să sară şi să strige "Cine nu sare, nu vrea schimbare".

Ora 19.05: În piaţă a venit şi omul politic Mircia Giurgiu.

Ora 19.11: Se scandează 'La ghilotină, Băsescu, la ghilotină" şi "La sfidare răspundem cu un protest mai mare". Deşi nu au precizat la ce se referă este posibil să aibă în vedere discursul preşedintelui de aseară, aşa numita "intervenţie cu românii", dar care nu a facut nicio referire la protestele din marile oraşe ale ţării, din ultimele două săptămâni.

Ora 19.24: Cei aproximativ 150 de protestatari şi-au început în urmă cu câteva minute tradiţionalul marş prin centrul oraşului.

Ora 19.28: Mulţimea se află pe Eroilor în faţa sediului principalelor partide politice şi scandează şi huiduie "Ruşine, ruşine să vă fie!" şi "PDL nu uita, Gherla este casa ta".

Ora 19.30: "Jos Băsescu, Boc cu Guvern cu tot!" Protestatarii îşi continuă marşul pe pietonala Eroilor flancaţi de doar patru jandarmi.

Ora 19.46:  Manifestanţii au ajuns la Prefectură unde au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi. Oamenii scandează "Ieşi afară, javră ordinară!" şi "Nu sta la căldură, ieşi din Prefectură!".

Ora 19.55: Ajunşi pe 21 Decembrie, protestatarii îşi continuă traseul flancaţi de jandarmii ce îi aşteptau la Prefectură, aproximativ 20. Se strigă "Şi voi sunteţi români".

Ora 20.00: Protestatarii sunt în faţa Consulatul  Maghiar şi strigă "UDMR nu fura pădurile!"

Ora 20.03: La intersecţia dintre Piaţa Unirii cu Memorandumului, protestatarii care în serile anterioare îşi continuau traseul spre Primărie şi apoi spre Casa de Cultură a Studenţilor, au decis să scurteze traseul si au intrat in piaţă scandând: "Nu vrem să fim o naţie de sclavi!."

Ora 20.10: Protestatarii au ţinut şi în această seară, ca şi în celelalte treisprezece, un moment de reculegere în cinstea eroilor căzuţi la Revoluţia, la "Stâlpii împuşcaţi". Apoi au strigat "Libertate te iubim ori învingem ori murim".

Se pare că, protestele vor continua şi mâine la Cluj, tot în Piaţa Unirii. "Mâine la 6, trecem la fapte". Se mai strigă "Cine nu sare, nu vrea schimbare!" şi "Poliţia e cu noi".

Ora 20.15: Protestul s-a încheiat.

 

Loading...
Comenteaza