Cât suntem dispuși să dăm pe cadourile de Crăciun

Cât suntem dispuși să dăm pe cadourile de Crăciun
În perioada sărbătorilor de iarnă românii care fac cumpărături online vor achiziționa, în medie, cadouri în valoare totală de 570 de lei, intenționând ca pentru un singur cadou să aloce 96 de lei.

64% dintre aceștia vor oferi cadouri în primul rând celor din familie, în timp ce 1 din 2 persoane va oferi cadouri și rudelor apropiate, potrivit unui studiu al portalului Compari.ro, realizat în octombrie de GKI Digital. Aproape o treime dintre persoanele active pe internet se pregătesc cu daruri pentru prieteni, în timp ce doar 10% dintre cei intervievați își vor surprinde cu un cadou colegii de muncă sau alte cunosținte.

În ceea ce privește sursele care îi inspiră pe români în alegerea cadourilor, 73% dintre cumpărătorii online se inspiră căutând pe internet și 47% din materiale promoționale și fluturași. Pe locul 3 în topul celor mai populare surse de inspirație se află abordarea directă a destinatarului. În căutările pe internet pentru cadourile de sărbători, 75% dintre respondenți urmăresc ofertele magazinelor online și 74% accesează motoarele de căutare. 

„Cumpărăturile de Crăciun sunt poate cele mai căutate cadouri pe care le facem pe parcursul unui an și, deși investim foarte mult timp de gândire, suntem adesea în impas din cauza timpului pe care îl avem pentru achiziționare. Cumpărăturile online sunt într-o tendință continuă de creștere deoarece ne oferă soluția perfectă: un mediu care să ne ofere diversitate și să consume cât mai puține resurse. Ascensiunea achizițiilor online poate fi corelată cu dezvoltarea magazinelor online, cu progresul tehnologic și evoluția dispozitivelor electronice smart”, a declarat Melinda Bányai, sales line manager al Compari.ro.

În următoarea lună 87% dintre cei intervievați vor să achiziționeze cadourile de Crăciun din magazinele online, iar 57% vor fi prezenți și în centrele comerciale. Magazinele tradiționale și de specialitate sunt a treia opțiune, doar 28% dintre intervievați declarând că vor cumpăra cadouri de aici. Cele mai puternice criterii pe baza cărora aleg magazinele online sunt prețul produsului, credibilitatea site-ului, posibilitatea accesului imediat la produs.

„Faptul că pe locul 2 în topul criteriilor românilor se află credibilitatea magazinului online trebuie să fie un semnal de alarmă pentru comercianți. Consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși și pentru a avea succes nu este îndeajuns oferirea produselor la un preț avantajos, ci este necesar ca respectivul magazin să câștige încrederea în ochii consumatorului” afirmă Bányai.

Ca tip de cadou, utilizatorii din mediul online au în topul preferințelor patru categorii diferite de game de produse: articole de îmbrăcăminte, cosmetice, jucării pentru copii și produse electronice. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 500 de persoane, dintre care 58% bărbați și 42% femei. Mai mult de jumătate dintre respondenți au vârsta cuprinsă între 30-50 de ani și studii superioare. 91% au efectuat cumpărături online măcar o dată. Compari.ro este un site de comparare a prețurilor și a produselor din România. Platforma funcționează și ca un ghid de cumpărături, ajutând utilizatorii în deciziile pe care le iau.

Loading...
Comenteaza