Expoziție de pantofi de tangou la Cluj

Expoziție de pantofi de tangou la Cluj
Mono Shoes și Tango Timișoara, găzduiți de Compania de Tango Cluj, au organizat în weekend un eveniment unic în România, Paint Your Passion, dedicat comunității de dans în special, dar și celor care apreciază creațiile originale.

 

Paint Your Passion a avut loc prima dată la Timișoara, în martie. Proiectul este un răspuns inedit la dorința dansatorilor de a purta pantofi pe măsura pasiunii tangoului. De aceea, practicanții acestui dans au fost invitați să picteze, cu vopsea specială, pe “pânze” din piele. Fiecare dintre acestea a devenit, în atelierul Mono, o pereche de pantofi de tango. Prima colecție a fost lansată tot la Timișoara, în primăvară.

Pentru că prima ediție a trezit curiozitatea comunităților de tango din România, evenimentul a fost dus în primul său turneu, la cea de-a treia ediție a Tango Cazino, din Cluj. Înarmați cu pensule și spirit creativ, participanții și-au pus imaginația la treabă, iar sâmbătă pantofii realizați din acele „pânze” vor fi expuși în mansarda restaurantului Napoca 15.

Tango Cazino este cel mai mare festival internațional de tango argentinian din România la ora actuală. Evenimentul, ajuns la a treia ediție, avându-i ca membri fondatori pe Horia Călin Pop și Ioana Lascu, promovează aspectul social și cultural al tangoului argentinian ca formă de exprimare ce presupune imaginație, improvizație, spirit ludic pasiune.

Mono Shoes este un brand local, creat de designerul Dumitru Mihăică în 2007. Inspirat de intensitatea tangoului, acesta a început să realizeze pantofi și sub marca My Tango Shoes by Mono. Făurită cu multă grijă în atelierul din Timișoara, fiecare pereche este expresia personalității celui sau celei care o poartă.

 

 

Loading...
Comenteaza