Pantofii cu cele mai înalte tocuri din lume, la Cluj

Pantofii cu cele mai înalte tocuri din lume, la Cluj
Creatorul de încălţăminte Mihai Albu şi-a prezentat, aseară, în cadrul unui show de modă la Iulius Mall, cele două perechi-vedetă de pantofi pe care le-a realizat în acest an.
Una dintre ele are tocuri de 31 de centimetri, iar cealaltă, de 37 de centimetri. Prima i-a asigurat, de altfel, şi un loc în Cartea Recordurilor. “Nu mă satisface neapărat să fiu menţionat lângă cel mai lung cârnat sau cea mai mare plăcintă din lume. Mă bucură mai mult faptul că astfel am ajuns pe buzele întregii lumi. Am creat o isterie mondială care a durat vreo două luni”, a declarat Mihai Albu, ieri, la Cluj.

Creatorul, arhitect de formaţie, a mărturisit că adesea găseşte inspiraţie tocmai în acest domeniu. “Am creat în stil art nouveau ori cubism, iar tocurile foarte înalte au fost realizate pe principiile şi conceptele deconstructivismului din arhitectură. Dacă ştii cum să calculezi ceea ce trebuie, îţi pot ieşi tocuri de înălţimi foarte mari, pe care se poate merge. Totuşi, acei pantofi sunt o exagerare voită, sunt ca «mireasa» oricărei colecţii, care de obicei reprezintă ceva total nepurtabil”, a detaliat Mihai Albu.

El a menţionat că are cliente inclusiv la Cluj şi, cu ocazia venirii sale în oraş, s-a pregătit pentru a lua măsurile unor noi cumpărători. “Nu sunt pregătit pentru încălţămintea lucrată în serie. Mai mult, nu e nevoie să am magazine peste tot. Există curierat rapid, pantofii pot ajunge oriunde în lume”, a mai spus Albu. Preţurile pantofilor creaţi de Mihai Albu sunt cuprinse între 500 de lei şi 2.000 de euro.


Loading...
Etichete
Comenteaza