Primele secvenţe din documentarul turistic clujean "Pădurea Hoia - Baciu - adevăr sau legendă" FOTO/VIDEO

Primele secvenţe din documentarul turistic clujean
A fost lansat primul trailer al filmului documentar turistic "Pădurea Hoia - Baciu - adevăr sau legendă" ("The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend”), la realizarea căruia lucrează o echipă de producţie din Cluj-Napoca, formată din videografi, fotografi şi jurnalişti.

Documentarul va avea o jumătate de oră, va fi narat de un fost prezentator britanic de la BBC şi va fi lansat în luna decembrie 2016. VEZI TRAILER-UL AICI

"O echipă de producţie formată din videografi, fotografi şi jurnalişti lucrează la realizarea primului film documentar turistic despre pădurea bântuită Hoia - Baciu, cunoscută în întreaga lume pentru fenomenele paranormale care au loc aici, cum ar fi senzaţii de arsură pe piele, că eşti urmărit sau că auzi voci, pe care oamenii nu le pot explica. Filmul va dura aproximativ o jumătate de oră, este filmat full HD şi narat în engleză de fostul prezentatorul britanic de la BBC, Peter Baker. Documentarul va fi subtitrat în română, franceză, germană şi maghiară şi va finalizat spre sfârşitul anului, urmând să fie lansat în decembrie, de Saturnalii, care era o sărbătoare romană închinată zeului Saturn. Astăzi, dupa sute de ore de discutii, planuri, design, filmãri si fotografii, suntem mândri sã vã prezentãm trailerul oficial, dar şi pagina oficialã a filmului. Aici gãsiţi toate detaliile despre acest proiect unic, la care vom munci tot anul", a declarat co-producătorul filmului, Laura Călugăr. 

Potrivit acesteia, în cadrul documentarului, mai mulţi cercetători îşi vor expune punctele de vedere legate de fenomenele paranormale şi apariţiile înregistrate în Pădurea Hoia - Baciu, dar şi specialişti care vor oferi explicaţii ştiinţifice despre copacii încolăciţi şi cu forme ciudate din pădure.

Un al doilea trailer al filmului documentar va fi lansat în lunile ce urmează. 

Citeşte mai multe pe site-ul dedicat producţiei clujene. 

De altfel, televiziunea britanică BBC a inclus Pădurea Baciu în topul celor mai bântuite 5 păduri din lume, alături de Pădurea Wychwood, din Anglia, Insula Păpuşilor, din Mexic, Pădurea Neagră, din Germania şi Pădurea Aokigahara, din Japonia.

„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea - care are o poiană circulară în centru - este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Oricine supravieţuieşte, povesteşte despre stări de anxietate şi greaţă pe toată durata în care au stat acolo. Copacii, despre care se spune că erau odată drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi în noduri", scrie BBC.

Pădurea Hoia-Baciu, cu o suprafaţă de 295 de hectare, este situată la vest de municipiul Cluj-Napoca, în apropiere de Muzeul Satului. Poveştile despre fenomene paranormale atrag în zonă practicanți de yoga, Wicca și amatori de paranormal. În 1968, un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă un OZN, fotografiile fiind printre puținele de acest gen autentice, după părerea specialiștilor.

Nu în ultimul rând, turiştii care se gândesc să viziteze pădurea bântuită din Cluj trebuie să ştie că Transilvania s-a clasat pe primul loc în topul destinaţiilor turistice de neratat în 2016, top realizat de prestigiosul ghid de călătorii Lonely Planet.

 

Loading...
Comenteaza