Activități în timpul liber: vânătoare și tir sportiv

Activități în timpul liber: vânătoare și tir sportiv

Mulți oameni au anumite activități în timpul liber, pe care le practică cu pasiune și entuziasm. Dintre acestea amintim vânătoarea, pescuitul și tirul sportiv.

Cei care merg în timpul liber la poligonul de tir de arme dețin permis port-armă și au plăcerea de a-și dezvolta abilitățile de a fi cei mai buni țintași. Ei consideră acest sport foarte interesant, pentru că experimentează senzații uimitoare ale tragerii cu o armă reală. Indiferent dacă ai fost sau nu vreodată la un poligon, dacă ai tras cu arma sau ești doar începător, poți acumula cunoștințe și experiență la un poligon de tir de arme, dacă vii suficient de frecvent să exersezi și să practici acest sport.

Vânătoarea este o altă activitate pe care oamenii o practică cu entuziasm, ei sunt fascinați de asta, probabil acest lucru se datorează filmărilor și fotografiilor realizate de vânătorii profesioniști. Mulți oameni sunt pasionați de vânătoare și de pescuit, fac asta ocazional, când este deschis sezonul de vânătoare și de pescuit. Ei consideră acestea ca fiind două activități interesante, care pot fi practicate în aer liber, în natură, în timp ajung să le considere un stil de viață.

Mulți dintre cei care practică vânătoarea fac parte din grupuri de vânători, se întâlnesc, petrec timp împreună în natură, fac excursii, iar seara stau la povești, râd, fac un foc de tabără, mănâncă vânat și se bucură de timpul petrecut împreună.

Vânătorii sunt fascinați de frumusețea naturii, de viața păsărilor și a animalelor sălbatice, merg prin păduri și locuri de vânătoare cu entuziasm, fac filmări și fotografii pentru a-și aminti mai târziu de toate experiențele pe care le-au trăit împreună și care le-au îmbogățit viața. Vânătorii sunt pasionați de călătoriile în natură, ei trăiesc viața la maxim.

Între vânători trebuie mereu să existe încredere și chiar prietenie reciprocă. Există obiceiuri de curtoazie la vânătoare și anumite reguli care sunt respectate de adevărații vânători.

Un vânător adevărat respectă anumite reguli de etică:
 • El nu trage în păsările care zboară, unele dintre ele pot fi alături de pui.

 • Nu împușcă femele primăvara, în perioada de reproducere.

 • Nu permite împușcături inutile pe teren sau producerea unor zgomote fără rost, care pot speria vânatul.

 • Nu vânează specii de animale care nu sunt permise, mai ales dacă sunt pe cale de dispariție.

 • Nu împușcă un animal care se află într-o zonă din care îi va fi imposibil să-l ia.

 • Nu împușcă femela unei familii de porci mistreți, deoarece este posibil ca puii să nu supraviețuiască din cauza lipsei ei.

 • Dacă împușcă neintenționat un iepure sau alt animal și acesta este capturat de un câine al altui vânător, el va ceda trofeul stăpânului câinelui, iar acesta îi va da înapoi cartușul în semn de recunoștință.

 • Îl felicită pe un vânător care a fost mai priceput sau mai norocos la vânătoare.

 • Nu se laudă întotdeauna înaintea altor vânători, chiar dacă este mereu mândru de pradă.

 • Când vânează își alege locurile sale pe teren, fără a deranja alți vânători, fără a interveni în vânătoarea altor persoane.

 • Nu lasă gunoaie (sticle, mâncare, pungi și altele) în pădure, în locurile unde merge la vânătoare.

 • ·Nu practică vânătoarea în stare de ebrietate. Beția este interzisă la vânătoare pentru că astfel activitatea de vânătoare nu se poate desfășura normal, va fi lipsită de sens. În plus un vânător beat poate fi periculos pentru alte persoane din jur.

 • Când vânatul este interzis, vânătorul trebuie să respecte legea – nu poate împușca animale.

Tirul sportiv este o altă activitate preferată de oameni în timpul liber.

Activități în timpul liber: vânătoare și tir sportiv

Persoanele care vor să facă tir sportiv, trebuie să aibă neapărat vârsta de 18 ani pentru a practica tir pe poligon, pentru a-și exersa abilitatea de a trage cu o armă letală. La început, fiecare persoană trebuie să parcurgă un instructaj prin care învață ce trebuie să facă și care sunt regulile de siguranță, dar și diferite aspecte despre muniție, despre tipuri de arme de foc, controlul riscurilor, depozitarea și manipularea armelor în siguranță, întreținerea armelor de foc, proceduri și exerciții de tragere la distanță.

Sfaturi pentru persoanele care practică tir sportiv, sau care își doresc să participe la cursuri de pregătire practică:

 • Trebuie să fie persoane echilibrate, să fie calme, să aibă un psihic bun. Persoanele agitate trag diferit față de persoanele calme. Nu este indicat consumul de cafea, băuturi energizante.

 • Trebuie să folosească corect armele de foc, cum se spune în regulament.

 • La poligon au posibilitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile la nivel practic.

 • La poligon sunt supravegheate de instructori cu experiență, care le vor învăța tehnica tragerii la țintă cu arma.

Cei care sunt pasionați de tir sportiv pot găsi aici http://cadourivanatori.ro/62-accesorii-tir-sportiv accesorii deosebite, de calitate bună pentru acest sport: antifoane externe profesionale, ochelari de protecție oculară pentru trasul cu arma la ținte, cu pușca sau pistolul, ochelari de protecție pentru vânătoare, pentru ski și zone de munte, căști pentru tir sau vânătoare și altele.

Loading...
Comenteaza