Albumul cu amintiri. Cum arătau locurile în care se relaxau clujenii

Albumul cu amintiri. Cum arătau locurile în care se relaxau clujenii
| Foto: Facebook/Istoria Fotografiei Clujene

E weekend și cei care nu părăsesc orașul, la sfârșit de săptămână, ies în parcuri sau pe terasele care au împânzit Clujul în ultimii ani. Iată cum arătau câteva din locurile în care se relaxau clujenii în trecut.

Piețele și parcurile, malul Someșului și, nu în ultimul rând, Cetățuia, au fost și au rămas locurile preferate de clujenii care căutau câteva momente de relaxare la final de zi sau de săptămână.

Iată câteva imagini "de weekend" din Clujul de odinioară: 

Momente derelaxare în centrul orașului. Piața Libertății, 1961 clujul vechi

Poza noua 09.08.2019

Plimbare prin Parcul Central. Bărci și lebede la Chios
clujul vechi

Imagini din fostul Parc Babeș:clujul vechi

clujul vechi

Copii pe tobogan și în parcul Caragiale, din spatele Poștei:clujul vechi

Clipe de relaxare pe malul Someșului:

clujul vechi

... și un cărușaș cu calul la adăpat
Poza noua 09.08.2019

La pescuit pe lacul Gheorgheni:Poza noua 09.08.2019

Cetățuia, loc de promenadă:clujul vechi

clujul vechi

sursa foto: Facebook/Istoria Fotografiei Clujene

Proiecte noi pentru parcuri, Someș și Cetățuie

În prezent, Primăria are mai multe proiecte de reabilitare, extindere sau amenajare a unor zone destinate petrecerii timpului liber. Se are în vedere amenajarea malurilor Someșului, însă primele intervenţii se vor concentra pe trei zone şi anume: Parcul Rozelor, platoul Sălii Sporturilor şi Parcul Armătura. De masterplanul de regenerare urbană se ocupă spaniolii de la biroul de arhitectură Practica, câştigători ai concursului de soluţii de 1,5 milioane lei organizat de Primăria Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor Filiala Transilvania (citește mai multe AICI).

Cetățuia are, deja, un proiect câștigător pentru reamenajare. Arhitecţii care au redesenat Dealul Cetățuia au estimat că suma necesară din fonduri europene pentru proiectul de amenajare se ridică la 10 milioane de euro, pe lângă lucrările preconizate urmând să fie realizate şi unele de drenare a apelor şi de stabilizare a versantului (detalii AICI). 

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a demarat procedurile legale pentru realizarea a trei noi parcuri în oraș, iar alte zone de agrement se află în diferite faze de pregătire (vezi mai mult AICI).

 

Loading...
Comenteaza