Destinaţii preferate de români în vara lui 2018. Cât costă o vacanţă în Spania, Turcia sau Grecia

Destinaţii preferate de români în vara lui 2018. Cât costă o vacanţă în Spania, Turcia sau Grecia

Românii preferă să meargă în vacanță cu zboruri charter, 35% din rezervările pentru vara 2018 fiind realizate pentru pachete cu avionul, cea mai căutată destinaţie pentru acest sezon fiind Antalya, care a înregistrat o creștere de 70%, arată datele unei agenţii de turism.

 

Peste 25.000 de turiști români au cumpărat pachete cu zboruri charter pentru sezonul estival din acest an, cu 32% mai mulți față de 2017. Sejururile cu zboruri charter sunt, de altfel, cele mai vândute pachete pentru vara 2018, în comparație cu cele cu transport individual.

Destinația vedetă a anului este Antalya, susținută de creșterea cererii cu 70% față de anul trecut. Cele mai multe rezervări s-au făcut în perioada de Early Booking, când un pachet de șapte nopți pentru luna aprilie a putut fi cumpărat cu 390 de euro. Cursele către Antalya din aprilie, mai și iunie au fost ocupate în proporție de 98%, în timp ce gradul de ocupare pe cele din iulie, august, septembrie și octombrie, operate nu numai din București, ci și din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și, în premieră anul acesta, Târgu Mureș, este în acest moment de 67%.

Antalya este aleasă de familii, pentru confortul oferit de all inclusive, dar și de tineri, care descoperă adrenalina în afara resorturilor, fie la rafting, buggy safari, scuba diving ori la plimbarea cu gondola pe cea mai lungă instalație de cablu din Europa. 80% dintre ei aleg un sejur de 7 nopți, în timp ce 20% optează pentru un sejur prelungit, între 10 și 14 nopți.

În Grecia (insulele Samos și Lesbos ori în Creta, Corfu, Rhodos, Kos, Santorini și Zakynthos), turiștii preferă în special hotelurile de patru stele și transportul cu avionul. Grecia este, de asemenea, la mare căutare, iar o tendință în creștere a preferințelor se observă pentru insulelele mai puțin aglomerate cum sunt Samos și Lesbos, lansate după cererea tot mai accentuată pentru destinații liniștite. Tarifele încep de la 298 euro/persoană pentru un sejur de șapte nopți cu avionul și de la 10 euro/noapte/persoană cu transport individual.

În Spania, cele mai căutate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria și Palma de Mallorca, la pachete de la 590 de euro/persoană pentru șapte nopți de cazare la un hotel de trei stele, transport cu avionul, transferuri și taxe incluse.

Vara 2018 mai are în ofertă Cipru, atât Larnaca, cât și Cipru de Nord, unde o vacanță costă de la 446 euro/persoană pentru șapte nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu avionul, taxe de aeroport și transferuri incluse, precum și Croația, disponibilă pe zboruri charter săptămânale, lansate de turoperator cu trei ani în urmă, la pachete de la 480 de euro/persoană.

În România, vânzările pentru vacanța de vară la mare au crescut cu 20% datorită emiterii voucherelor de vacanță și pentru bugetari, cele mai căutate stațiuni fiind Mamaia, Eforie Nord, Olimp și Venus, la hoteluri de trei și patru stele.

Loading...
Comenteaza