Dr. Quinn: Cum să devii o persoană mai optimistă

Dr. Quinn: Cum să devii o persoană mai optimistă

Stiti bancul cu pesimistul care spunea: “mai rău de atât nu se poate?” și cu optimistul care îi replică: “ba da, se poate?” 

Lăsând gluma la o parte, astăzi vom vorbi despre importanța optimismului, care, ar spune o persoană cu succes în viață, este esențial pentru gestionarea  stresului și pentru a-ți atinge obiectivele. 

Optimismul ne ajută să facem față schimbărilor neașteptate și dezamăgirilor inevitabile, să învățăm din greșeli și să nu ne lăsăm învinși de greutăți.

Optimismul ne ajută să credem în noi înșine și în capacitatea noastră de a găsi o soluție la orice problemă.  

Iată câteva moduri prin care puteți deveni o persoană mai optimistă:

Concentrați-vă pe soluții, nu pe probleme. Dacă sunteți obsedat/ă de o problemă și o priviți cu multă negativitate, schimbați abordarea și întrebați-vă mai bine cum anume ați putea îmbunătăți situația, oricât de puțin, sau cum ați putea întoarce totul în favoarea voastră. Gândirea bazată pe soluții vă oferă sentimentul că puteți face lucruri concrete și vă oferă speranța că lucrurile se pot schimba în bine.
Încercați să găsiți un aspect pozitiv, oricât de mic, în orice situație neplăcută, sau încercare a vieții. De pildă, dacă ți-ai propus să slăbești 20 de kilograme, bucură-te din tot sufletul dacă ai pierdut fie și o jumătate de kilogram – asta înseamnă că te miști în direcția bună.

Vezi mai multe moduri de a devenii mai optimist...

Loading...
Comenteaza