Israelul, între cele mai căutate destinaţii turistice. Zboruri de la Cluj

Israelul, între cele mai căutate destinaţii turistice. Zboruri de la Cluj

Turiştii români sunt tot mai interesaţi să viziteze Israelul, agenţiile de turism estimând pentru acest an o dublare a numărului vizitatorilor în Ţara Sfântă.

Românii aleg ca destinaţie Israelul, în principal, pentru o vacanţă de suflet, pentru linişte şi rugăciune, însă Ţara Sfântă oferă şi mâncare bună, distracţie şi locuri cu o mare semnificaţie istorică şi culturală. Peste jumătate dintre turiştii companiei călătoresc pentru prima dată în această destinaţie. Perioada recomandată pentru a vizita Israelul este de la sfârşitul lui septembrie până la sfârşitul lui aprilie, întrucât vara, temperaturile ajung la 40 de grade, iar gradul de umiditate este ridicat.

Potrivit statisticilor, aproape 40.000 de români au ales ca destinaţie de vacanţă Tel Aviv şi Ierusalim, în primele patru luni ale anului. Iar între septembrie 2017 - aprilie 2018, circa 70.000 de români au ajuns în Israel. Datele Ministerului israelian al Turismului arată că în acest an, numărul turiştilor români va creşte cu 64%, faţă de anul trecut, şi cu 166% comparativ cu anul 2016.

Săptămânal, din România peste 60 de aeronave decolează spre Israel, cele mai multe zboruri fiind din Bucureşti (47), Cluj (cinci), Iaşi (patru), şi câte două din Craiova, Timişoara, Oradea şi Sibiu. Peste jumătate dintre turiştii companiei călătoresc pentru prima dată în Israel, dar foarte mulţi revin în această destinaţie, mai ales cu ocazia marilor sărbători precum Paştele.

Pe lângă costurile pachetului turistic, care se ridică la aproximativ 450-500 euro de persoană (pentru un pachet ce include cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri cu autocarul la faţa locului, ghid local vorbitor de limba română şi preot însoţitor de grup), turiştii mai achită în jur de 80 de dolari pentru excursiile opţionale în Israel (sumă ce include şi bacşişul).

Loading...
Etichete
Comenteaza