Lecţie de viaţă din partea unui copil. "Stătea jos, lângă maşină, să vină proprietarul şi să discute greşeala făcută"

Lecţie de viaţă din partea unui copil. "Stătea jos, lângă maşină, să vină proprietarul şi să discute greşeala făcută"

Un tânăr din judeţul Maramureş, stabilit în Cluj-Napoca, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie şi o relatare a unei întâmplări cu un copil în rol principal. Postarea a devenit virală, deşi mulţi au pus la îndoială autenticitatea poveştii. Autorul susţine că e o întâmplare cât se poate de reală.

"La prima vedere, pare o simpla poza cu un baietel cazut cu trotineta.

Haideti sa va spun povestea acestei poze:

Azi o colega trece pe langa masina verisorului meu si il anunta ca in spatele masinii, un baietel il asteapta.

El coboara sa vada care este problema, si il vede pe copilas, stand jos si asteptand cu rabdare ca proprietarul masinii sa vina ca sa discute cu el si sa isi repare greseala facuta. A trecut cu trotineta pe langa masina si din greseala a dat in stop si dupa cum se vede, o parte din el a cazut jos. Astepta cuminte, iar in manuta lui erau 120 lei si mai avea cateva monede a cate 10 bani si 50 bani. Vroia sa isi dea toti banii, nu sa fuga la fel ca adultii care lovesc o masina si mai au permis de conducere!

Vreau sa va spun ca acel stop era spart deja si necesita schimbat de catre mine, dar acest copil, nu a plecat fara ca sa isi plateasca greseala facuta. Verisorul meu l-a ridicat de jos si i-a multumit cu lacrimi in ochi pt lectia acordata de un copil, unui adult si bineinteles banutii a ramas la copilas si sunt convins ca acesti banuti au fost economisiti pt a putea cumpara ceva din ei, pt ca este un copil! 

De cele mai multe ori scoatem in evidenta doar rautatile si suntem de cele mai multe ori #rasisti, iar acest copilas, nu stia bine Romana pentru ca este Ungur, dar caracterul bine slefuit de parintii lui si educatia extraordinara dobandita pe parcursul anilor, azi a iesit la iveala.

Respect pt parintii acestui copilas si in primul rand lui pt acest gest!

Problema cu Ungurii din “ #tinutulsecuiesc “, cand acea domnisoara “ nu a dorit “ sa il serveasca pe Romanul nostru, a fost atent dezbatuta si mediatizata, sunt curios daca aceasta postare o sa ajunga la fel de mediatizata si daca #Ministeruleducatiei este dispus sa premieze acest copil si pe parintii lui pentru educatia acordata.

Va rog sa dati share la aceasta postare si sa ajutam la rasplatirea acestui copil, asa cum se cuvine!!", a scris Vasile Popan pe Facebook.

 

Loading...
Comenteaza