MOMO, noua BALENĂ ALBASTRĂ? Jocul care îndeamnă la sinucidere a făcut deja o victimă

MOMO, noua BALENĂ ALBASTRĂ? Jocul care îndeamnă la sinucidere a făcut deja o victimă
| Foto: abc7.com

MOMO este noul joc care stârneşte îngrijorarea părinţilor şi a autorităţilor după ce a devenit viral pe reţelele sociale, iar o fetiță de 12 ani ar fi prima victimă.

Jocul îi încurajează pe tineri să îl contacteze pe personajul Momo, pe una dintre reţelele sociale, WhatsApp, Facebook sau YouTube. “Momo” utilizează ca fotografie de profil imaginea unei sculpturi feminine, cu trăsături groteşti, ochi bulbucaţi, păr negru şi picioare de pasăre. Sculptura aparţine artistei japoneze Midori Hayashi, care însă nu doreşte să-şi asocieze creaţia cu imaginea unui astfel de joc, relatează Mirror.

Imediat ce tânărul îl contactează pe Momo pe una dintre reţelele sociale, avatarul începe să-i trimită victimei imagini violente şi să-i inducă ideea că Momo ar cunoaşte detalii din viaţa privată a utilizatorului. Momo ameninţă chiar că va apărea în timpul nopţii în casele tinerilor care participă la joc sau că le va întinde o capcană, dacă ei nu mai răspund mesajelor avatarului.

Persoana din spatele avatarului îi ameninţă pe jucători că vor păţi ceva grav dacă nu urmeză comenzile jocului. În final, personajul cere utilizatorilor să se sinucidă cu camera telefonului pornită.

Poliţia din Argentina investighează moartea unei fete de 12 ani, care s-a filmat înainte de a se spânzura în spatele casei. Autorităţile bănuiesc că moartea fetei ar avea legătură cu periculosul joc Momo.

Se crede că, în 2017, jocul Balena Albastră ar fi condus la sute de sinucideri în toată lumea, printre care un caz și în România.

 

sursa: gândul.info

 

Loading...
Comenteaza