Paşte 2018 | Ce ştii despre carnea de miel şi cum o alegi

Paşte 2018 | Ce ştii despre carnea de miel şi cum o alegi

Prima regulă pe care trebuie să o aveţi în vedere când alegeţi mielul este ca acesta să aibă minimum nouă kilograme. Cei mai mici au carnea bogată în purine care, ajunse ]n organism, în timp, duc la apariţia unor boli grave precum guta.

Carnea de miel este bogată în potasiu, acizi grasi Omega 3, minerale importante precum fier, zinc, fosfor şi calciu şi doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele cărnii cand este pregatită fără ulei.  

Pentru a scăpa de grija purinelor din carne, nutriționiștii recomandă prepararea corectă. Astfel, modul ideal de gătire se rezumă la fierbere şi coacere la temperatură scăzută. Sunt de evitat grătarul, prăjirea şi coacerea la temperaturi mari.

Stufatul e bine să fie făcut cu cât mai multe legume, deoarece carnea nu conţine fibre, legumele împiedicând apariţia problemelor legate de constipaţie. 

Drob de miel trebuie să conţină cât mai multe ingrediente care-l vor face mai uşor pentru stomac. Astfel că, nu ezitaţi să adăugaţi multă verdeaţă şi orez integral. 

La ciorba de miel, carnea va fi adăugată numai după ce apa a dat în clocot, iar pentru digerarea uşoară a fripturilor se recomandă un baiţ din apă, oţet şi condimente.

Specialiştii în nutriţie spun că preparatele din miel îşi merită locul pe masa de Paşte deoarece ficatul de miel este bogat în vitamina B12 şi minerale, esenţiale pentru vitalitate şi energie. De asemenea, aceștia sunt de părere că trebuie să guști din fiecare fel câte puţin, începând cu felurile cele mai grele, apoi treci la salata de crudităţi. Prin această modalitate, digestia va fi îmbunătăţită şi senzaţia de balonare se va diminua.

Este indicat să cumperi un miel sau bucăţi ce provin dintr-un miel care a avut 10 – 15 kilograme, deoarece carnea va fi mai puţin indigestă decât cea mai fragedă.

Organele de miel se alterează mai repede decât carnea, aşa că mirosiţi-le înainte de a le cumpara şi verificaţi-le de noduli.

Mare atenţie aspectului pe care îl are carnea de miel. Carnea proaspată de miel este rozalie, nu roşie şi elastică la atingere. În cazul în care observaţi că bucata de carne este lipicioasă, înseamnă că nu este proaspătă.

 

sursa: realitatea.net

Loading...
Comenteaza