Planta care vindecă 100 de boli. Cum se prepară sucul de sparanghel

Planta care vindecă 100 de boli. Cum se prepară sucul de sparanghel

Sparanghelul, sau planta care vindecă 100 de boli, conţine în proporţie de peste 93% apă, are un conţinut caloric mic, o cantitate generoasă de fibre dietetice, fier, zinc, cupru şi calciu.

Ingrediente

4 tulpini proaspete de sparanghel verde

2 tulpini de ţelină

2 morcovi

Mod de preparare şi administrare

Legumele se spală foarte bine şi se trec prin storcător. Sucul astfel obţinut se bea imediat, în cure de 3 săptămâni, urmate de o pauză de o săptămână.

Ideal în curele de slăbire

Sparanghelul abundă în vitaminele K, C, A, B, E, folați şi proteine, fiind o adevărată sursă naturală de energie. Sucul mai conţine o cantitate foarte bună de fibre dietetice, fier, zinc, cupru şi calciu, fiind foarte slab în sodiu.  Sparanghelul are un conţinut caloric mic, de doar 17 calorii/100 gr., ceea ce îl recomandă cu succes în curele de slăbire. Mai mult decât atât, sparanghelul conţine crom, un oligoelement care inhibă senzaţia de foame.

Protejează inima

Împreună cu vitaminele B6 şi B12, acidul folic sau folatul din compoziţia sparanghelului joacă un rol esenţial pentru transformarea homocisteinei în cisteină. Mai exact, acidul folic reglează homocisteina acizilor, care, la niveluri ridicate, poate reprezenta un puternic factor de risc în dezvoltarea bolilor de inimă. O porţie de sparanghel suplineşte până la 66% din doza zilnică recomandată, ceea ce ajută la prevenirea atacului de cord.

Elimină stresul

Bogat în vitamina B, sparanghelul îmbunătăţeşte puterea de concentrare şi capacitatea de gândire. Mai mult, sucul de sparanghel, consumat regulat, ajută la întărirea sistemului nervos, fiind un remediu natural foarte eficient împotriva stresului. 

 

Loading...
Comenteaza