Poliţist peste zi, artist în timpul liber. Povestea unei clujence

Poliţist peste zi, artist în timpul liber. Povestea unei clujence

O tânără poliţistă din Cluj prinde hoţi la serviciu, iar în timpul liber creează opere de artă din sârmă, reprezentând animale.

Sandra Doja are 22 de ani şi este agent la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda, judeţul Cluj. La serviciu prinde hoţi, iar timpul liber şi-l dedică unui hobby descoperit de pe băncile liceului, creează opere de artă din sârmă. Printre lucrările reprezentative se numără un cal din sârmă aproape de dimensiunile unui ponei, amplasat pe o pânză, la care a lucrat 3 luni.

Sandra Doja a absolvit în anul 2014 Liceul de Arte Plastice "Romulus Ladea" din Cluj-Napoca, iar în acelaşi an a fost admisă la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan", pe care a terminat-o doi ani mai târziu cu gradul de agent şi a fost repartizată la Poliţia Turda. A lucrat, iniţial, la Biroul de Ordine Publică, iar în prezent face parte din Biroul de Investigaţii Criminale unde desfăşoară activităţi de cercetare penală şi identificare a autorilor care săvârşesc fapte penale.

Timpul liber, după orele de serviciu şi zilele de sfârşit de săptămână, şi-l dedică unui hobby descoperit de pe băncile liceului, şi anume crearea de "instalaţii din sârmă", opere de artă reprezentând animale, în special cai, dar şi câini, pisici, berbeci, multe dintre lucrările sale fiind dăruite prietenilor sau membrilor familiei.

"Ceea ce fac eu este o artă mai diferită. În 2010, când eram în clasa a IX-a, am descoperit-o pe Heather Jansch, un artist britanic care realizează cai în mărime naturală din crengi. Liniile care formează acele sculpturi m-au inspirat şi pe mine să compun ceva similar dar, neavând spaţiu şi nici crengi, am ales ca material sârma. În decembrie 2010 am finalizat prima lucrare, un căluţ de 10 cm pe 12 cm. Aşa a început acest hobby şi mi-am dat seama că am un talent pentru aşa ceva, pentru realizarea unor astfel de instalaţii din sârmă, cum le-am numit. De-a lungul anilor am făcut o pasăre, o girafă, o pisică, un cap de berbec, câini şi, în special, cai", a povestit poliţista - artistă a cărei "herghelie" numără 6 cai de diverse dimensiuni.

Loading...
Comenteaza