Poveste cu 112, cu final fericit, la Cluj: "Rămâne că mă mai sună părinții la 10. Se face 10 jumate, număr indisponibil"

Poveste cu 112, cu final fericit, la Cluj: "Rămâne că mă mai sună părinții la 10. Se face 10 jumate, număr indisponibil"

Editorialistul Horațiu Damian a povestit că, la Cluj, 112 chiar își face treaba și ajută oamenii.

"Ieri vorbesc din Mediaș pe la 9 cu părinții. Rămâne că mă mai sună ei la 10, că au ceva neapărat să-mi spună. La 10 aștept telefonul. Trece 10, 10 și un sfert, 10 jumate. No telefon. Părinți oarecum în etate. Sun eu.

Numărul lui taică-meu- indisponibil. Numărul lui maică-mea- indisponibil. Numărul de fix- indisponibil. După vreo 10 apeluri, intră în funcțiune natura mea caragialiană- în sensul că simț enorm și văz monstruos. Încep în mintea mea scenariile prăpăstioase: o fi intrat unul peste ei și i-o fi omorât; explozie devastatoare de gaz; cine mai știe ce. Eu în Mediaș, cum naiba să ajung în Cluj cât mai repede? Disperat, apelez la toți prietenii pe care-i știu prin Cluj, cu rugămintea să-mi sune părinții (mă gândeam că poate e ceva necaz cu telefonul meu). Am sunat destui, la ore cam nepotrivite. Îmi cer scuze și pe această cale. Toți îmi confirmă același răspuns ca și cel primit de mine: abonat indisponibil.

În disperare de cauză apelez la 112. Dispecera 112 din Sibiu mă ascultă cu atenție. După protocolul de urgență (trebuie să prezinți situația care te-a determinat să suni) mă conectează cu dispecera 112 Poliție din Cluj. Și aceea mă ascultă cu atenție, apoi îmi spune că vor trimite un echipaj (le-am explicat exact unde). M-a frapat ce mi-au spus ambele dispecere în timpul apelului: „Nu închideți.” Peste puțin timp patrula de jandarmi mă cheamă la telefon. Au ajuns, dar, evident, ai mei părinți nu răspund la interfon, deoarece deși îl au, îl țin închis. A trebuit să-mi amintesc eu cam care locatari din blocul părinților își țin interfonul deschis.

Următorul apel, tot pe telefonul jandarmului- de data asta mi-l trece pe taică-meu. Da, au uitat să mă sune. Au închis telefoanele, netul și s-au culcat. Am mulțumit frumos patrulei, dispecerelor. De culcat m-am putut culca doar pe la 3. Trepidam pe dinăuntru de parcă aș fi fost pus la 11.000 de volți. Dar concluzia mea este asta: a fost un incident rezolvat profesionist de cei de la 112 și de patrula de jandarmi. Mi-au vorbit și au acționat calm, exact, cu empatie. Pentru care lucru le rămân pe veci recunoscător. Nu recomand nimănui să apeleze la 112 decât în caz de absolută nevoie. 112 la care am apelat eu și am găsit ajutor este exact acel 112 de care are omul nevoie atunci când e în cea mai mare nevoie". 

Loading...
Comenteaza