S-au mutat la Cluj după 22 de ani la Roma şi Bruxelles: "Sunt încântați de cartierul verde, de școala apropiată și bună, de puzderia de magazine care nu închid la ora 6pm"

S-au mutat la Cluj după 22 de ani la Roma şi Bruxelles: "Sunt încântați de cartierul verde, de școala apropiată și bună, de puzderia de magazine care nu închid la ora 6pm"
| Foto: facebook.com/visitclujnapoca

Sora unui cunoscut profesor şi om politic s-a mutat la Cluj, după mai bine de 20 de ani petrecuţi în străinătate. Care au fost primele impresii.

Adrian Papahagi, profesor asociat la UBB, dar şi fost candidat la Parlament, fiul marelui critic literr Marian papahagi, a povestit pe Facebook că sora sa s-a întors la Cluj împreună cu soţul ei belgian.

"Din România nu doar se pleacă. Sora mea, care a trăit unsprezece ani la Roma și tot atâția la Bruxelles, a revenit în patrie, alături de soțul ei belgian (care vorbește perfect limba noastră) și de adorabilii mei nepoței, de azi școlari clujeni. Sunt încântați de cartierul verde, de școala apropiată și bună, de puzderia de magazine care nu închid la ora 6pm, de vremea frumoasă, și preferă multiculturalismul din Cluj celui din Bruxelles.

România are viitor, românii au viitor în țara lor. Sper să înceteze moda emigrației și depresia colectivă. Niciodată țara nu a dus-o mai bine, niciodată nu am avut atâta libertate, prosperitate și îndelungă pace, iar situația se va ameliora în anii care vin.

A, e greu? Și unde nu e? Trăiești umilințe? Și unde nu le trăiești? Te lupți să răzbați? Și unde nu te lupți?

Sper sincer că tot mai mulți români tineri cu copii mici vor reveni în patrie, aducând cu ei hotărârea de a reuși, exigența civilizației și forța vitală care a dus înainte națiunea noastră în vremuri infinit mai ingrate", a scris Papahagi pe Facebook.

Loading...
Comenteaza