Trucuri de la nutriționiști. Dacă faci asta, nu te îngrași de Sărbători

Trucuri de la nutriționiști. Dacă faci asta, nu te îngrași de Sărbători

Iată câteva recomandări ale nutriționiștilor prin care reușim să evităm luarea în greutate de Sărbători, chiar dacă mâncăm și alimente care îngrașă.

La micul dejun poți mânca 1-2 felii de cozonac alături de cafea sau un ceai. Este un moment mai potrivit pentru a consuma acest preparat delicios, în loc de a-l include la cină sau gustare târzie în noapte. Astfel, poţi să spui că ai avut un mic dejun diferit şi de sărbătoare, precum şi satisfacţia că ai mâncat cozonac fără să te îngraşi. 

La masa de prânz poți mănânca câteva sarmale dacă îţi plac foarte mult, însă evită să le consumi la cină. De asemenea, evită să le asociezi cu alcoolul, deoarece digestia va fi încetinită, şi nu mai mânca la aceeaşi masă alte aperitive/friptură/cozonac. Limitează-te la sarmale şi eventual la puţină ciorbă, dacă o preferi.

Poţi să mănânci o bucată bună de friptură chiar şi seara, însă asociaz-o cu o salată de varză proaspătă/murată sau de verdeţuri pentru a ajuta la digestie şi a avea grijă de siluetă. Cartofii şi alte legume cu conţinut ridicat de amidon cresc valoarea calorică şi îngreunează digestia proteinelor din friptură, conform eva.ro.

Loading...
Comenteaza