Ambasadorul Saint-Paul: România trebuie să investească în toate tipurile de infrastructură

Ambasadorul Saint-Paul: România trebuie să investească în toate tipurile de infrastructură
România trebuie să investească în toate tipurile de infrastructură şi să ofere condiţii competitive pentru atragerea altor investitori francezi, a spus, joi, ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul.

"Partea română trebuie să ofere condiţiile competitivităţii, pentru ca şi alţi investitori francezi să vină. Acestu lucru înseamnă infrastructură în toate domeniile. Vorbim mereu de autostrăzi, dar sunt şi alte infrastructuri care trebuie dezvoltate. Ceea ce numesc eu infrastructuri înseamnă investiţiile pe care sectorul public trebuie să le facă, pentru a crea condiţiile unei dezvoltări durabile. Asta înseamnă şi reforma administraţiei publice, pentru a avea o administraţie competentă", a declarat ambasadorul, într-o conferinţă de presă.

"În domeniul economic văd această relaţie într-un mod foarte pozitiv. Suntem al treilea sau al patrulea investitor în România. Firmele franceze, fie că vorbim despre întreprinderile franceze sau cele cu capital francez, au o cifră de afaceri între 10 - 15% din PIB", a precizat diplomatul.

Ambasadorul a spus că "Dacia este mare poveste de succes franco-română", însă mai există numeroase alte exemple,"mergând de la agricultură până la produsele electronice şi maşini".

"Pentru mine, această relaţie merge foarte bine şi nu este o relaţie în care doar vindem şi cumpărăm, ci este o relaţie de parteneriat industrial veritabil. Sunem aici şi vrem să râmânem pe o perioadă lungă pentru că iubim România şi avem încredere în ea", a mai spus ambasadorul francez.

Referitor la administraţia publică, Saint-Paul este de părere că reprezintă un "handicap" orice administraţie, fie din România sau din Franţa, care nu este capabilă să atragă competenţe, iar "investiţiile intelectuale sunt tot infrastructuri", care sunt din ce în ce mai necesare pentru creşterea economică.

"România a făcut progrese enorme în multe domenii. Atunci când vedem drumul parcurs de 25 de ani, este un progres extraordinar, dar cred că pentru asigurarea competitivităţii este o luptă permanentă şi în Franţa şi în România, iar statul trebuie să susţină această luptă pentru a crea condiţiile competitivităţii.Statul nu se poate baza mereu pe salariile mici pentru că în lume se găsesc mereu alte ţări în care salariile sunt şi mai mici", a mai spus ambasadorul.

Francois Saint-Paul consideră că România are şi alte bogăţii care trebuie puse în valoare, cum ar fi capacitatea de inovaţie, iar statul are un rol important în punerea în valoarea a acestei resurse.

De asemenea, ambasadorul a mai spus că întâlneşte în fiecare zi antreprenori care cred în viitorul României.

 

Loading...
Comenteaza