Boc a ajuns doctor în drept în SUA: a primit distincţia, la Michigan State University FOTO

Boc a ajuns doctor în drept în SUA: a primit distincţia, la Michigan State University FOTO
Preşedintele PDL şi candidatul partidului la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit sâmbătă titlul onorific de Doctor în Drept (Honorary Doctoral Degree) din partea universităţii americane Michigan State University, distincţie acordată pentru activitatea politică, guvernamentală şi universitară.

Emil Boc a ținut un discurs la ceremonia de absolvire a unei noi generaţii de studenţi la nivel de master si doctorat, în cadrul căreia președintele universtității, dr. Lou Anna Kimsey Simon, i-a decernat titlul în fața a peste 1ier0.000 de participanți.


Michigan State University este între primele zece universităţi din lume în ştiinţele educaţiei, fizică nucleară şi psihologie industrială şi între primele 50 în ştiinţe politice şi administrative.
Conferirea de titluri onorifice liderilor din diverse domenii de activitate este o tradiţie, încă din 1885, la Universitatea Michigan State University, iar studenţilor le sunt prezentaţi în acest fel personalităţi din lumea politică şi academică, pentru a le servi drept exemple şi pentru a le împărtăşi din experienţa lor.


Condoleeza Rice, Nelson Mandela, Dick Cheney, Ellen Zwilich, câştigătoare a premiului Pulitzer, Robert Grubbs, Elie Wiesel, Henry Ford, Harry Truman au primit în trecut diplome onorifice de la Michigan State University. Emil Boc este primul lider politic din spaţiul est-european care a primit o recunoaştere din partea acestei instituţii.

Cu această ocazie, fostul premier a susținut o prelegere publică pe tema modului în care România a răspuns crizei financiare europene- "The European Financial Crisis: Romania's Response" - în fata cadrelor didactice si cercetatorilor din cadrul College of Social Science, the Institute for Public Policy and Social Research (IPPSR) and the School of Planning, Design and Construction (SPDC).

Loading...
Etichete
Comenteaza