Comisia Europeană somează Italia să ia amprente digitale tuturor extracomunitarilor, generând polemici

Comisia Europeană somează Italia să ia amprente digitale tuturor extracomunitarilor, generând polemici
Comisia Europeană a îndemnat, marţi, Italia să ia amprente digitale de la toţi extracomunitarii intraţi pe teritoriul italian, atrăgând critici ale politicienilor de la Roma, care acuză Bruxellesul că cere folosirea forţei în acest efort.

"Cerem eforturi suplimentare pentru oferirea unui cadru legal mai solid în sensul luării amprentelor digitale. Obiectivul este o eficienţă de sută la sută în amprentarea imigranţilor extracomunitari", a transmis Comisia Europeană Italiei, potrivit cotidianului Le Figaro.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a acuzat Comisia Europeană că vrea folosirea forţei pentru luarea amprentelor digitale ale extracomunitarilor ajunşi în Italia.

"Faptul că Uniunea Europeană legitimează utilizarea forţei contra imigranţilor prin încălcarea tuturor convenţiilor ONU în materie de drepturile omului este foarte îngrijorător", a reacţionat Mario Marazziti, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Sociale din Camera italiană a Deputaţilor.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a dat asigurări că legislaţia italiană permite luarea amprentelor digitale ale imigranţilor.

Un alt oficial guvernamental italian afirma recent că a forţa un imigrant să ofere amprentele digitale reprezintă o agresiune.

Aproximativ 320.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns în Italia în ultimii doi ani, venind din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu.

 

Loading...
Comenteaza