Coreea de Sud a cerut Statelor Unite armament strategic, după presupusul test nuclear nord-coreean

Coreea de Sud a cerut Statelor Unite armament strategic, după presupusul test nuclear nord-coreean
Administraţia de la Seul a iniţiat discuţii cu Statele Unite pentru aducerea unor arme strategice pe teritoriul Coreei de Sud după ce regimul stalinist nord-coreean a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, informează site-ul agenţiei Reuters.

Statele Unite şi specialiştii internaţionali au exprimat dubii privind testul nord-coreean, dar au propus sancţiuni suplimentare contra regimului stalinist condus de Kim Yong-Un.

Explozia subterană a atras nemulţumirea Chinei, un aliat al Coreei de Nord, Beijingul reproşând că nu a fost informat.

Imediat după presupusul test nuclear, preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-Hye, a discutat prin telefon cu omologul său american, Barack Obama.

Potrivit unui oficial militar, cei doi lideri au discutat despre posibilitatea staţionării unor arme strategice americane în Coreea de Sud.

După precedentul test nuclear, efectuat de Coreea de Nord în 2013, Washingtonul a trimis în Coreea de Sud două bombardiere strategice cu capacităţi atomice de tip B-2, aparate invizibile pe radare.

Coreea de Nord susţine că a testat o bombă cu hidrogen, după ce a pretins în alte rânduri că a dezvoltat focoase nucleare. Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente, iar specialiştii au dubii că regimul de la Phenian ar fi dobândit o astfel de tehnologie, considerând că este vorba mai degrabă de o campanie de propagandă.

 

Loading...
Comenteaza