Coreea de Sud susţine că Phenianul nu a testat bomba cu hidrogen

Coreea de Sud susţine că Phenianul nu a testat bomba cu hidrogen
Phenianul nu ar fi testat o bombă cu hidrogen, dată fiind magnitudinea relativ redusă a undei seismice resimţite în regiune, susţine un parlamentar sud-coreean care precizează că agenţia de spionaj a ţării sale l-a informat în acest sens, într-un briefing privat, relatează AP în pagina electronică.

Parlamentarul Lee Cheol-woo afirmă că Serviciul Naţional sud-coreean de Informaţii (NIS) l-a informat că miercuri au fost detectate o energie echivalentă cu cea degajată de şase kilotone de trinitrotoluen (TNT) şi un cutremur de magnitudinea 4,8.

Potrivit lui Lee Cheol-woo este vorba despre valori mai mici decât ale unei explozii echivalente cu 7,9 kilotone de TNT şi ale unui cutremur cu magnitudinea de 4,9 - raportate după testul nuclear din 2013.

Aceste valori sunt echivalente cu doar o fracţiune din energia de "sute" de kilotone de TNT degajată de explozie la testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen, a apreciat el.

Lee Cheol-woo, care este membru al Comisiei parlamentare sud-coreene pentru Informaţii, a declarat că NIS l-a informat în această şedinţă că chiar şi o detonare eşuată a unui bombe cu hidrogen echivalează cu "zeci" de kilotone de TNT.

 

 

Loading...
Comenteaza