Forţele speciale au lansat operaţiuni împotriva militanţilor proruşi. Victime de ambele părţi. Preşedintele interimar ordonă o operaţiune de amploare în estul ţării

Forţele speciale au lansat operaţiuni împotriva militanţilor proruşi. Victime de ambele părţi. Preşedintele interimar ordonă o operaţiune de amploare în estul ţării
O operaţiune "antiteroristă" a fost lansată în oraşul ucrainean Slaviansk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Intervenţia forţelor speciale ucrainene s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi, anunţă ministrul Arsen Avakov.

Oleksandr Turcinov ordonă o operaţiune de amploare împotriva militanţilor proruşi din estul Ucrainei

Preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a ordonat o operaţiune de amploare împotriva militanţilor proruşi din estul Ucrainei, acuzând Rusia că poartă "un război" pe teritoriul ucrainean, relatează AFP.

"S-a vărsat sânge în războiul pe care Rusia îl poartă pe teritoriul Ucrainei", a spus Turcinov.

"Am ordonat lansarea unei operaţiuni de mare amploare" în estul ţării, a adăugat preşedintele Ucrainei.

"Agresorul nu încetează şi continuă să organizeze violenţe în estul ţării. Nu vom lăsa Rusia să repete scenariul din Crimeea în regiunile din estul ţării", a subliniat Turcinov.

"Toţi cei care susţin agresorii vor fi traşi la răspundere", a insistat preşedintele.

Turcinov a reiterat oferta de amnistiere a agresorilor care depun armele până luni dimineaţă.

Ambasador SUA: Atacurile din estul Ucrainei poartă semnele implicării Rusiei

Atacurile grupurilor proruse în oraşele din estul Ucrainei poartă "semnele implicării Moscovei", apreciază Samantha Power, ambasadorul american la Naţiunile Unite, ameninţând cu noi sancţiuni, informează AFP.

"Atacurile poartă toate semnele evenimentelor pe care le-am văzut în Crimeea, sunt profesioniste, sunt coordonate. În fiecare din cele şase-şapte oraşe, forţele proruse fac exact acelaşi lucru", a subliniat Power.

"Fără niciun dubiu, este vorba de semnele implicării Moscovei", a spus ambasadorul american.
Citeşte şi: Uniunea Europeană SOMEAZĂ Ucraina şi Rusia să evite amplificarea crizei

"Operaţiunea antiteroristă lansată de forţele guvernamentale împotriva militanţilor proruşi s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi", a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook.

"Un agenţi al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorât, iar alţi cinci membri ai forţelor de ordine au fost răniţi", a precizat Avakov, citat de AFP.

"În rândul separatiştilor, există un număr necunoscut de victime", a adăugat ministrul.

O operaţiune "antiteroristă" a fost lansată în oraşul ucrainean Slaviansk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, a anunţat duminică dimineaţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. "O operaţiune antiteroristă a început la Slaviansk", a scris, pe Facebook, Arsen Avakov. "La operaţiune participă unităţi ale forţelor speciale. Locuitorii sunt rugaţi să nu iasă din case şi să stea departe de ferestre", a adăugat ministrul de Interne.

Militanţi proruşi ocupă de sâmbătă sediul serviciilor de securitate şi un comisariat de poliţie din oraşul ucrainean Slaviansk (est).

 

Loading...
Etichete
Comenteaza