Furaţi Rusiei. Adevărul despre aderarea României la UE

Furaţi Rusiei. Adevărul despre aderarea României la UE
Barroso: Multe lucruri nu sunt in regula in cele doua tari, dar daca n-ar fi aderat la UE s-ar fi aflat sub presiuni dure din partea Moscovei

Aderarea Bulgariei si Romaniei la UE in 2007 a fost o decizie buna, a declarat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), intr-un interviu pentru Berliner Zeitung, apreciind ca alternativa ar fi ca cele doua state sa se afle intr-o zona "no man's land" sau sub presiuneaRusiei.

"Imi dau seama ca multe lucruri nu sunt in regula in cele doua tari", a declarat el, potrivit site-ului Novinite.com, preluat de Mediafax.

"De aceea mentinem o supraveghere atat de stransa asupra situatiei de acolo, in cadrul (Mecanismului de) Cooperare si Verificare (MCV)", a subliniat seful Comisiei.

"Care ar fi fost alternativa? Sa lasam Bulgaria si Romania intr-o zona (de tip) no man's land (teritoriul nimanui)? Sa devina instabile ca alte tari din afara UE?", a continuat el.

"Imaginati-va ca Bulgaria si Romania nu ar fi membre UE in prezent. Cel mai mai probabil s-ar fi aflat sub presiuni dure din partea Moscovei", a apreciat Barroso.

 

Loading...
Comenteaza