Pentru ce motiv penibil întârzie autostrada spre Vest

Pentru ce motiv penibil întârzie autostrada spre Vest
Autostrada care ar urma să lege Clujul de vestul continentului întârzie dintr-un motiv incredibil şi, în acelaşi timp, penibil.

CNADNR a anunţat că membrii asocierii care construieşte secţiunea de autostradă Suplacu de Barcău - Borş nu au ajuns nici până în prezent la o înţelegere şi le cere acestora să rezolve problema apărută în cadrul asocierii, pentru ca tronsonul să fie finalizat.

Oficialii CNADNR anunţă că reprezentanţii asocierii au dat asigurări că vor schimba atitudinea faţă de desfăşurarea contractului şi că vor schimba totodată echipa de management a proiectului, urmând a propune o soluţie pentru continuarea şi finalizarea contractului. CNADNR arată că, potrivit legii, membrii asocierii nu au voie să-şi cesioneze cotele de participare altor membri ai asocierii, deşi constructorul propusese această variantă.

Contractul "Finalizare Autostrada Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău - Borş, km 4+200 - km 64+450" a fost semnat pe 14 mai 2015 cu asocierea dintre firmele Corsan - Corviam Construccion, Consinit, Road Consulting & Design Solution şi Via Design.

CNADNR precizează că problema asocierii nu a fost rezolvată nici până la această dată şi că a solicitat antreprenorului "să prezinte soluţia unanim stabilită de către toţi membrii asocierii în ceea ce priveşte neînţelegerile apărute între membri". În urma demersurilor făcute de companie, săptămâna trecută a avut loc o şedinţă la Ministerul Transporturilor cu CNADNR şi cu noua conducere administrativă a liderului asocierii (Corsan - Corviam Construccion).

„În cadrul acestei şedinţe, directorul general pentru Europa şi Asia Centrală al liderului asocierii a dat asigurări că va schimba atitudinea faţă de desfăşurarea contractului, va schimba echipa de management a proiectului şi va propune o soluţie care să poata fi acceptată de CNADNR pentru continuarea şi finalizarea contractului în termenii asumaţi iniţial", a declarat Narcis Neaga, directorul general al CNADNR.

Citeşte şi: Cum vrea Cioloş să unească Transilvania cu România: autostrăzi Sibiu - Piteşti şi Târgu Mureş - Iaşi

 

Loading...
Comenteaza